Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

lørdag 7. februar 2015

Mannen. Og været.

Superenkel forskning viser at utbredelsen av platte vitser er større når uvær har kvinnenavn enn når de er oppkalt etter en mann. Det er jo nærmest diskriminerende.

Annen hver gang et vær får et navn, er det en kvinne som henges ut. Under ekstremværet Lena (hun som rammet Vestlandet og blant annet slapp ut en del oppdrettslaks) var hver tiende (dette er bare basert på dårlig hukommelse) tweet og Facebook-oppdatering fra moroklumper omtrent som dette: "Hva er likheten mellom kvinner og orkaner? Jo, de er våte, heftige og stormfulle når det står på, og når de drar, tar de med seg huset ditt."

Andre fokuserte på uberegnelighet og antydet av kvinner stort sett var påvirket av hormoner året rundt.

Bortsett fra å reflektere over at det er en del skuffede menn rundt i dette landet, og at det godt kan hende at vi kvinner kan behandle dem bedre, kan det jo være verdt å tenke over hvorfor det ikke er så mange som vitser om orkaner med mannsnavn og ødeleggelser.

Kanskje er det for tett opp til sannheten til at det er morsomt? Voldsomme ødeleggelser er tross alt både historisk og hverdagslig oftere knyttet opp til menns handlinger enn kvinners handlinger.

Det var jo en del vitsing om Mannen - fjellet som stadig skulle rase - i høst, men også der prøvde noen å vri det til kvinners hormonelle ubalanse ("Noen mener at Mannen har skapt så mye unødvendig drama at den bør døpes om til Kvinnen").

Jeg tror på mannen. Og på Mannen. Når det gjelder fjellet Mannen, er jeg sikker på at han kommer bare han får tenkt seg om, og når det gjelder mannen kan han være kvinnens beste venn hvis du har flaks, hvis du lar ham få lov og hvis du aksepterer at han ikke alltid forstår deg.

Min mann er skuffet over at han ikke har fått et eneste vindkast oppkalt etter seg. Han mener at det i det minste burde være mulig å kjøpe seg et ekstremvær. Han ville også gjerne få lov til å kjøpe flaue vinder og kalle dem opp etter folk han ikke liker.

Selv om jeg normalt prøver hardt å støtte ham når han er kreativ, møtte han ingen forståelse hos meg. Jeg påpekte strengt at det ville vært trakassering, og at det ville satt debatten om ungdoms idiotiske bruk av penger fullstendig i skyggen.

"Pissregnet Jagland," svarte han og lo så han måtte sette seg.

Jeg synes Jagland er en pen mann, jeg (Wikipedia)

2 kommentarer:

  1. her i odense hvor jeg bor, har vi et flott zoo med stort oceanium, og der bor Henriette. Hun er en tonnstung sjøku. Er så glad for at jeg ikke heter Henriette ass....

    SvarSlett