Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

tirsdag 31. januar 2023

Den dummeste sangen

Har du hørt sangen "Den fineste chevy'n"? Det er den absolutt dummeste sangen jeg vet om. Jeg misliker den så intenst at jeg er tilbøyelig til å mene at de som virkelig har lyttet til det mølet og fremdeles liker den må være mindre begavede.

Hver gang "Den fineste chevy'n" startes på en eller annen radiokanal - som oftest P4 - må jeg enten slå av radioen eller - hvis jeg er i dusjen og ikke rekker frem til knappen - synge for å overdøve rælet.


 
Dette har ført til trafikkfarlige situasjoner og til velbegrunnede naboklager. Jeg kan nemlig ha verdens verste sangstemme. Bare spør mine barn som slo etter meg allerede som spedbarn og som ble disiplinert ved at jeg truet med å synge "Fly me to the moon" hvis de kranglet i baksetet.

La meg plukke fra hverandre makkverket slik at du forstår hva jeg mener.

Sangen handler om et kjærestepar der han liker biler. Det kan fremstå som om hun ikke deler den interessen.

Den starter slik:

Hun ba han te sæ'
For i kveld var de med finfolk

(også litt mer idiotisk tekst før slutten av første vers:)

Hun er fra en finere familie
At han er rægg, kan de aldri få vite om

Hallo?

Er det ingen som reagerer på at dette er håpløst 1950? Du ber ikke kjæresten din "te seg" før han skal møte familien din med mindre du har fullstendig utdaterte holdninger, og du klassifiserer ikke dem du kjenner i "fintfolk" og ... hva da? Idioter?

Au! Her møtte jeg meg selv i døren så det ble kul. Selvsagt finnes det idioter. Men de bør helst ikke være en del av din nærmeste omgangskrets.

Poenget mitt står seg likevel: Hvis du ber kjæresten din te seg, bør du ikke bli overrasket hvis han eller hun svarer "te deg sjæl, og gratulerer med ny status som singel". Og hvis du mener at din familie er finere enn kjæresten din sin, bør du holde kjeft om det og ta et kurs gjerne kombinert med en lett lobotomering.

Hvis familien din ikke takler at kjæresten din er "rægg" får du velge, da. Kjæreste eller familie. Jeg ville satset på rægger'n, forresten. Det er ikke særlig bærekraftig å ha et forhold til noen som ikke takler den du elsker. Bare tenk deg fremtiden med barnedåper og andre grusomme milepæler. De kan være stressende nok om du ikke til tillegg for all fremtid må juge om hva kjæresten din driver med. Dessuten må du passe på at rægger'n ikke åpner kjeften, for da vil jo alt være kjørt.

Planen var å slakte hver eneste linje i denne bakstreverske sangen, men jeg innser to ting:
1 Jeg orker ikke forholde meg til mer av den, dessuten har jeg heldigvis nesten aldri vært tvunget til å høre hele teksten, og
2 Jeg har (igjen) fått jævelskapet på hjernen, og jeg må bruke tiden min til å få den bort.

Jo, forresten! Sangen ender som en gammel skillingsvise: Rægger'n kjørte i fylla og døde.

Kanskje han prøvde å slå av en teit sang på bilradioen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar