Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

tirsdag 30. april 2013

Leve kong Kjell Arne!

Noen dager er bedre enn andre. Jeg har vært syk i dag, høy feber og greier, og dagen har vært helt topp. Jeg kan takke hoffreporter Kjell Arne Totland for det. Den mannen kan underholdning.

Jeg kan ikke skjønne annet enn at han gjør jobben sin godt. Så vidt jeg kan forstå, har han full styring på slekthistorien til verdens kongehus - og det skal en del til, for her er det mye intern kobling, og folk kan visst både være kusiner og tremenninger samtidig (nesten sikker på det).

Og som om ikke granskning av slektstrær var nok for denne pertentlige mannen (jeg har aldri sett ham i annet enn dress og matchende slips og tørkle) - vet han mer om italienske motehus enn jeg gjør, og jeg er ikke helt borte på det området. Jeg har til og med min egen Valentino, bare så det er sagt.

Totland har reklamert mye for Valentino, og du skal ha en hjerne av teflon hvis du ikke på ett eller annet tidspunkt har fått med deg at Mette-Marit er glad i Valentinos design. Totland er glad i Mette-Marit også, tror jeg. Dette til tross for at han truet med utflagging hvis vi fikk henne inn i den kongelige familen. Eller var det Ari han mislikte? Ja, ja. Hovedsaken er at alle er venner nå.

*

Jeg liker at en mann kler seg pent. Men jeg ble litt ille berørt da jeg gløttet innpå ett eller annet kongelig bryllup for ett eller to år siden (beklager, husker ikke flere detaljer) - for der sto Totland mer stivpyntet enn dem han snakket om, og da tenkte jeg at han kanskje håpet på å få lov til å være med på festen hvis han bare var pen nok i tøyet.

Det var så flaut. Litt sånn "å, nei, stakkars, kanskje han tror han er kongelig! Kan ikke noen ta ham med på en fin film eller noe?".

Jeg blir oftere flau på andres vegne enn mine egne. Det er ikke sikkert det er så bra, men det må da vel i det minste tyde på at jeg har litt mer empati enn det den siste personlighetstesten jeg tok viste? ("For å si det sånn; med denne profilen er det bra du ikke søkte på en jobb i helsesektoren.")

*

I dag har jeg ligget på sofaen mens jeg har sett på Totland snakke om kroningen av Nederlands nye konge. Han snakket LENGE! Det var fantastisk å høre alle de ordene som kom ut av munnen hans. Hvis han får betalt pr ord, er han veldig rik nå. Hvis jeg hadde skrevet manuset hans, hadde det sett sånn ut:

"Nederlands dronning ville ikke lenger være det, så i dag overtok sønnen hennes jobben. Han ble konge. PS Det var mange fine kjoler og en hel masse misunnelsesverdige diamanter der."

*

Jeg har ikke pokerfjes. Man kan alltid se på meg hva jeg synes om det jeg ser eller hører. Sånn så jeg ut da jeg så innslaget med Totland på TV2 Nyhetskanalen i dag:














Men Totland lot seg ikke merke; han var like plettfri som alltid:



Ikke bare er han god i jobben sin, han gjør folk friske også. For en mann. Nesten kongelig, vil jeg si.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar