Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

torsdag 5. januar 2012

Kjære Gud

Kjære Gud, her er noen endringsforslag du kan bruke når du bestemmer deg for å oppgradere menneskeheten. Jeg konsentrerer meg om det nære - storpolitikk og landbruk, er tema jeg ikke har peiling på, så det får du spørre andre om. Men ikke spør han der Lundteigen. Han bare lurer deg. Det kan du få bekreftet hos Dagens Næringsliv.

Jeg har levd i litt over 43 år, men jeg kan gjerne innrømme at jeg ikke har fulgt like godt med alltid, så vi kan runde av til 40. Eller 35, kanskje. Hvis det er OK for deg, sier vi 35.

Så jeg har altså minst 35 års erfaring å dele med deg. Ikke stort i din sammenheng, selvsagt, men jeg våger meg likevel. 

Det er jo ikke sikkert du får så mange råd og så klar tale fra de som snakker mest med deg. Noen ganger har jeg et inntrykk av at de er litt tilbakeholdne og stort sett bare synger de samme sangene eller varierer det de sier en smule over samme tema - og andre har jo helt misforstått hva du sier. Vi er vel enige at det er dumt å bruke en Bibel til å slå små barn med, for eksempel. Men siden jeg ikke snakker så ofte med de som snakker mye med deg, skal jeg være litt ydmyk her. 

Eller - la meg være ydmyk en annen gang, er du grei. Her får du klar tale:

1 Hvor i huleste var du da du bestemte deg for å la håret på hodene våre bli grått først? Du må da ha sett så pass frem i tid at dette med hår på leggene gikk av moten? Neste gang begynner du fra bunnen - ok?

1.1 Hår på bena kan du forresten godt droppe. Vi er en god del som bruker en masse tid og litt smerte på å fjerne beksort skjeggvekst fra leggene opptil flere ganger i måneden. Hår på kvinneben bør med andre ord bort ved neste oppgradering, du kan heller legge litt mer energi i å la folk beholde hårfargen sin. 

2 Kjære Deg. Overgangsalderen. Hva slags fjollete påfunn var det? Var du full? Og jeg må si at det er en fornærmelse at du skapte «hold in»-undertøy for å bøte på skaden. Hør her: Når vi kvinner ikke lenger har gleden av månedlige raseriutbrudd, kommer kiloene snikende. Ikke bare det, men vi får også noe som kalles hetetokter. 

OGSÅ MENER DU I FULLT ALVOR AT VI I TILLEGG SKAL TRØKKE OSS INN I ENDA MER KLÆR? 

Tuller du? Du må jo være mann.

3 Etter hvert som teknologien blir mer og mer avansert, mener jeg at hjernen også bør bli det. Jeg er for knapper. Dette har jeg tatt opp med deg før, men et godt forslag må ofte sies et par ganger. Særlig hvis det kommer fra en kvinne som ikke er så heldig at en mann gjentar det; Én knapp for delete, én for fast forward og én for pause. Som et minimum. Det hadde jo vært spennende med en form for tilbakespoling også. Jeg hadde hatt bruk for den svært ofte, men du må gjerne bare oppgradere hukommelsen.

4 Hvis du er i slag den dagen du bestemmer deg for å pynte litt på oss, kan du gjerne gi oss mer humor, mer nestekjærlighet og mindre misunnelse. Jeg tror kanskje det ville løst en del av den storpolitikken jeg var inne på innledningsvis, men den ville nok ikke gjort stort for landbruket. Rent bortsett fra at Lundteigen ville fremstått som mer sympatisk. Og det hadde jo vært fint for ham.

Kjærlig hilsen din venn Birgitte

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar