Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

mandag 14. mars 2016

Biff, blow jobs og 3,14

Du har kanskje det samme forholdet til pi - altså 3,14-ettellerannet - som jeg har: Det er et tall noen smartinger har funnet slik at vi kan finne ut hvor langt det er rundt et hjul eller pølse, for den saks skyld, hvis vi bare vet hvor lang diameteren på hjulet - eller pølsa - er.

Du vet kanskje at tegnet for pi er "π"- og at tegnet kommer fra det greske alfabetet, og du har kanskje lest en bok som heter Historien om Pi. Som handler om en gutt og en tiger i en båt.

Kanskje har du - som jeg - bodd på et hotell i Cannes som heter 3,14, og hvis du ikke har det, bør du ta deg en tur. Det er veldig fint og nokså morsomt. I alle fall hvis du liker surrealisme. (Og ironien i at 3,14 aldeles ikke er surrealistisk, heller tvert i mot).

I dag er det den internasjonale dagen for pi. (3,14: 3 som i mars, den tredje måneden i året og 14 som i den fjortende dagen i mars.)

Hurra for det og bukke, nikke neie. Jeg kan gjerne synge en sang for pi, for jeg ser absolutt at pi har gjort verden til et bedre sted, men nå lurer jeg på en ting:

Var det for å trekke verdens samlede IQ ned igjen på et middelmådig nivå at noen fant på at det også skulle være "biff- og blow job"-dagen?

Jeg tar høyde for at det er noen som faktisk har koblet 3,14 til biff og peniser. Rarere ting har jo skjedd.

Men se det for deg:

1 Finne diameteren (hvordan faen måler du diameteren på en ...?)
2 Finne ut hvor mange desimaler du skal bruke etter komma (det holder med to)
3 Ta frem kalkulatoren

... og finne ut at du heller burde veid den. Biffen, altså.

Hvis du går til mattips.org, kan du finne ut hvordan du steker denne

2 kommentarer:

  1. Vi gleder oss til May 4. her i huset vi. B & BJ feires ikke her i huset. Kan ikke feire alt heller... hehe

    SvarSlett