Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

torsdag 9. februar 2012

"Hei, gamla!"


For noen er livet enkelt. Jeg tenker særlig på reklamemakere. Damebladet tara - som faktisk er nokså relevant og innholdsrikt for oss over 40, og som skriver navnet sitt med liten t - har skaffet seg en reklameperson som ikke har skjønt filla av målgruppen sin. I alle fall hvis målgruppen er meg.
Og det tror jeg at det er. Særlig hvis jeg skal dømme ut fra det som lå i postkassen min i dag.


«Hei, Birgitte! Vil du ha mer ut av livet?» spør de, og gir inntrykk av at jeg kommer til å få alt jeg ønsker meg hvis jeg bare begynner å abonnere. Ikke bare får jeg alt jeg ønsker meg, men de slenger på et juggelarmbånd i tillegg. Noe jeg definitivt ikke ønsker meg.
Hele tre blader og ett armbånd skal jeg få. For kun 129 kroner. Verdien er hele 499. Og bare for å gni det inn, gjentar det at det inkluderer norsk design. 

Jeg er en av dem som tror på at lykke faktisk kan kjøpes, men til den prisen pleier det å være en bøtte med is fra Ben&Jerry’s.
Hvor dum tror de at denne gamle kjerringa er? Tror de for det første at jeg vil ha et tilbud bare fordi jeg er mer enn fem år eldre enn jeg helst ville vært? Tror de at vi er på fornavn? (Jeg hadde ringt og kjeftet dem opp hvis de hadde skrevet «Hei, fru Frisch», så der var de kanskje smarte likevel.) 
Og tror de at det er å anse som en fordel å gi meg noe som ikke engang kan kastes i søpla, men som helt sikkert må sendes til dynga som spesialavfall? Og er det nødvendig å smøre ut over 25x35 cm glanset papir at jeg er 40+? Tenk om noen som ser dette tror at det refererer til klesstørrelsen min???? Man kan jo få en hetetokt bare av tanken.

Her har jeg prøvd å vise størrelsen ved hjelp av den klypen jeg normalt bruker når jeg skal ta ting med salt. (Å, DEN var dyp.)


Forresten: Hadde de ingen konvolutter? Antydninger om min alder vil jeg nemlig helst ha i anonyme konvolutter. Eller ikke i det hele tatt.
Min nest største bekymring er hvordan jeg skal bekjempe tyngdekraften, og da velger jeg heller å kjøpe Illustrert vitenskap en gang i blant. De har de også en mer rasjonell tilnærming til stjerner. Vi krepser er nemlig ganske smarte.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar