Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

søndag 1. januar 2017

Dette skjer med deg i 2017

Så du trodde 2016 var et møkkaår? Hvilke garantier har du for at ikke 2017 blir verre? Kanskje sitter du der i september og angrer dypt og inderlig på at du snakket så mye dritt om 2016?

Jeg kan ikke svare det på dette, men vi har heldigvis horoskop. I år som i fjor:

Dette skjer med deg i 2017.

(Disclamer: Jeg har ikke ansvaret for at horoskopet ditt i fjor ikke stemte, og jeg har ingen skyld hvis horoskopet for 2017 viser seg å være litt unøyaktig. Er du forresten sikker på fødselsdatoen din? Helt sikker?)

***

ÅRSHOROSKOP 2017

Væren (21. mars - 20. april)

Vær forsiktig med solen! Og med fet mat. Innerst inne er du en sart sjel i et skrøpelig legeme, men det er utrolig hva riktig undertøy og fin holdning kan skjule, og jammen er du god til å fremstå som et lysende eksempel til etterfølgelse. Du er snill med småfugler, men kanskje du skulle bli litt greiere med små barn? Husk at du ikke har godt av snop, og at det er bedre at de små griske barna får i seg raffinert sukker og e-stoffer enn deg. De har tross alt fremtidig legevitenskap å håpe på, det har ikke du.

Årets beste råd: Husk håndkrem. Det er ikke noe som er så avslørende som et par rynkete hender. Og med det samme du er i gang: Rens neglene og vær nøye med håndvasken.

*

Tyren (21. april - 21. mai)

La oss innse det. Du gjorde ikke ditt beste i 2016. I 2017 sier stjernene at du må stå opp tidligere, legge deg før 22.30 og ta en løpetur minst to ganger hver uke. Tenk på alle de dagene du subbet rundt i joggebuksa til du skulle legge deg! Noe så bortkastet! Du kunne lært et nytt språk i løpet av den tiden du har rotet bort på å lese perifere bekjentskapers fantasiløse oppdateringer på Facebook. 

Det er dessuten viktig at du spiser mye fiber og slutter å sitte så lenge på do (ref lesing av oppdateringer på Facebook). Tyrer er spesielt utsatte for hard avføring, og alle vet hva det kan føre til. Tarmfunksjonen er utrolig viktig, og i 2017 vil mye være avhengig av magen din. Hold den frisk!

Årets beste råd: Du må legge ekstra godt merke til de som er eldre enn deg. Besøk en 80-åring i dag! Eller i morgen. Eldre mennesker vet mer om livet enn deg, de er klokere og ofte har de ikke boliglån. Gled deg til alderdommen.

*

Tvillingene (22. mai - 21. juni)

Du vant i lotteriet for 2017. Gratulerer! For deg vil året bli fylt av glede, varme og godhet på alle kanter. Det kan imidlertid bli for varmt, så sørg for ventilasjon og en god deodorant. Spør på apoteket.

Godheten som omgir deg kan være vanskelig å få øye på, men den finnes i alt. Stjernene ber deg legge merke til vennligheten som strømmer mot deg fra mennesker du møter. Smil til verden og drit i om noen prøver å legge deg inn på en lukket avdeling. "Hva er alternativet?" spør stjernene retorisk. Med det mener de at du ikke trenger å svare, men at du skal reflektere over at negativ energi gjør verden til et uggent sted, og jammen er det ikke nok av uggenhet.

Årets beste råd: Gi noe videre, eller pay it forward, som de sier mange steder utenfor dette landet. Hvis du bestemmer deg for å være snill, vil du snart merke at de rundt deg også blir snillere. Hvis du ikke tror på det, vil du få et kløende utslett på ryggen - akkurat der det er vanskeligst å komme til - og du vil bli oftere forkjølet.

*

Krepsen (22. juni - 22. juli)

I 2016 fikk stresshormonene løpe fritt rundt i den fra før anspente kroppen din. Det vil de fortsette med hvis du ikke begynner med yoga eller sinnsyke tøye-øvelser. Tenkt strekkbenk og vær glad for at du lever i 2017 og ikke 1720. Du er litt for glad i snarveier, og det er slett ikke bra. I 2017 kan du miste lappen hvis du mister tålmodigheten, så øv deg på å telle til 100. 

Baklengs. 

Fordelen med å telle baklengs er at du i tillegg til å få ned pulsen også trener hjernen. En kreps kan aldri ta hjernekapasiteten for gitt. Krepser har minimal selvinnsikt, og vil være de siste til å innse at de tar feil. Krepser er i det hele tatt noen begredelige stabeist, og 2017 vil by på så mange utfordringer for deg som kreps at du ikke vil komme deg uskadd gjennom året hvis du ikke blir litt mer ydmyk.

Årets beste råd: Les høyt for noen. Gjerne noen som ikke vet at de liker å bli lest høyt for. Hvis du ikke vet hva du skal lese, så ikke la deg stresse av det. Du har alltid de gamle klassikerne, og særlig de gamle russiske forfatterne. Bare få tak i utgaver der alt er oversatt. Noen oversettere er nemlig så late at de ikke gadd å oversette den franske dialogen russisk overklasse pyntet seg med, og selv om du kan språket, er det jo ikke sikkert den eller de du leser for er like gode.

*

Løven (23. juli - 23. august)

Hvis du er født i første halvdel av stjernetegnet, vil 2017 by på reiser. Stjernene sier ikke noe om hvor langt vekk du skal reise, så ta høyde for at det bare er til nærmeste by eller til matbutikken. Det er uansett lurt å ha en god forsikring.

Du som er født i siste halvdel av stjernetegnet vil slite med gnagsår i 2017. Det kan være at du har sko som ikke passer helt, men det kan også være gnagsår i overført betydning. Et slikt overført gnagsår kan være en person du ikke kommer så godt overens med, mye tyder på at det kan være en som i kraft av sin stilling har autoritet eller makt over deg, så se opp for billettkontrollører og parkeringsvakter. Stjernene håper virkelig det er unødvendig å si at du ikke må snike på trikken eller at du ikke må feilparkere.

For alle i dette stjernetegnet gjelder følgende: Vask klærne dine på så varmt vann som mulig og heng dem øyeblikkelig opp til tørk på et sted med god utlufting. I 2017 er det et mål for alle å bekjempe vond lukt i tøy.

Årets beste råd: Lær deg gangetabellen. Du har brukt elektroniske hjelpemidler altfor lenge, og det kan komme en dag der telefonen din er utladet og du må konvertere fremmed valuta til kroner. For eksempel.

*

Jomfruen (24. august - 23. september)

I 2017 vil du bruke forferdelig mye penger. Du kommer ikke til å bli blakk, men det er bare fordi du mottar en overraskende gave fra noen som er glad i deg. Staten, for eksempel.

Du vil kanskje kjøpe deg eiendom eller bil, men husk å sette litt til side. Det er alltid lurt å spare litt. Særlig med tanke på at kjæresten din har bursdag i 2017.

Du er jo en robust jævel. Sjelden har et stjernetegns uttrykk avveket mer fra den stjernetegnet gjelder for. Du er ikke akkurat en jomfru på noen områder. Du tar verden med storm, men det er ikke alltid like positivt. Stormer har en tendens til å ødelegge. Og apropos det, så vil naturkreftene herje med deg i året som ligger foran deg. Klimaendringer er miljøskapte, så gjør ditt for at CO2-avtrykket ditt skal være så lite som mulig. Hvis du er bonde, så gi kuene dine probiotika. Det får dem til å prompe mindre, og om ikke det betyr så mye for miljøet, betyr det mye for dem som er i nærheten av en ku.

Årets beste råd: Ta deg en bolle. Stjernene sier dessverre ikke noe om det skal være en hvetebolle eller en bolle med suppe. Hvis du ikke er sulten, kan det hende at en bolleklipp vil gjøre universet mildere stemt. Du kan i alle fall være sikker på at det får dem rundt deg i et bedre humør.

*

Vekten (24. september - 23. oktober)

Kjærligheten vil blomstre i 2017. Hvis du er i et forhold vil du få masse oppmerksomhet fra din kjære og hvis du er enslig er de store muligheter for at du ikke er det særlig lenge. Du gløder, jo! Er du sikker på at du ikke har fått i deg noe radioaktivt?

Hvis du har barn skal du være litt ekstra oppmerksom. Unger er usannsynlig dumme. Det er ikke uten grunn at markedet for alle mulige barnesikringer er så godt. Unger med tilgang til strikkepinner vil enten stikke dem i nærmeste stikkontakt eller prøve å poke seg selv i øyet. 

Hvis du er barnslig av natur, bør du straks fjerne alle skarpe gjenstander. Stjernene sier at det er lettere å finne kjærligheten utenfor venterommet på legevakten.

Årets beste råd: Bruk mer rødt! Tross ditt glødende oppsyn trenger du å bli sett. Særlig når du går i skogen i jaktsesongen. Stjernene ber deg unngå å bli skutt på - så lenge det ikke er en av Amors piler, selvsagt.

*

Skorpionen (24. oktober - 22. november)

Din skarpe tunge kan skape trøbbel i 2017. De gangene du tror du har fått inn et stikk i en debatt, vil det vise seg at du tok feil. Det stikket kommer rett tilbake i trynet på deg. 

Hvis du har trøbbel med et kne eller en hofte, vil problemet bli større i 2017. I det hele tatt vil alle problemer bli større i 2017. Det er dessverre lite du kan gjøre med det, bortsett fra å ta det med godt humør. 

Finansielt blir 2017 et stramt år. Det må du bare godta. Bensinprisene går opp og det gjør også utgiftene dine til husmaling. Dette kan virke underlig på deg som ikke har hus eller hytte eller som ikke har planer om å pusse opp i år, men universet har som regel rett, så hold øye med gode tilbud fra de store kjedene. 

Årets beste råd: Ha alltid med deg et papirlommetøkle. Snørr er ekkelt og det bør tørkes vekk så fort som overhode mulig. Når du skal hoste må du hoste inn i albueleddet ikke i hånden. Stjernene sier at det er viktig å huske på at du ikke legger armene i kors etter at du har hostet, for da går vinninga opp i spinninga.

*

Skytten (23. november - 21. desember)

Saker du har brukt mye tid på i 2016 vil virke uvesentlige i 2017. Det er de også. Det er forresten lite som virkelig er vesentlig når du begynner å tenke over det. 

I løpet av våren vil du forstå hvor heldig du er, og du vil KJENNE den sølvskjeen du er født med i baken. Gullhåret vokser ut av nesen din. Det må du imidlertid klippe. Hår i alle nyanser må vekk fra nesen.

For å kompensere resten av verden som ikke er like heldige som deg, kommer du til å begynne med veldedig arbeid. Det vil du trives så godt med at du må passe deg for at du ikke trekker det for langt. Du vil ikke ende opp som misjonær i en jungel. Husk at folk må ha meningene sine i fred - ikke tving noen til å mene det samme som deg (med mindre det handler om å vaske og tørke tøy på riktig måte).

Årets beste råd: Ikke kjøp kopivarer. Det finansierer alt som er ondt i verden. Derimot bør du kjøpe en DAB+-radio, for det virker som vi uansett ikke kommer unna stenging av FM-nettet.

*

Steinbukken (22. desember - 20. januar)

Av alle stjernetegn har du det beste. Steinbukken lyser over deg som om den skulle vært treenigheten selv. Det er flest fordeler med å tilhøre et så fint tegn, men det er også ulemper. Du er særdeles utsatt for misunnelse. Selv planter og dyr har en tendens til å vende seg mot deg til tider. Du husker sikkert vepsestikket du fikk den sommeren alt var så grønt eller brenneslen som så og si hoppet opp fra grøftekanten for å svi deg på låret. Alt sånt er tegn på at naturen vil sette deg på plass. 

Heldigvis lar du deg ikke merke med slikt. "Hvis det ikke blør og jeg er i live, har jeg ikke noe å klage over," pleier du å si. Hvis du ikke pleier å si det må du starte med det så fort som mulig. Stjernene vi ikke sin noe mer konkret enn at du vil trenge positivitet i 2017. 

Årets beste råd: Ikke bli kald på ørene. Heller ikke på føttene eller skinkene. Du er sårbar i 2017. Daglig bør du minne deg selv på at du ikke er best bare fordi du er født rundt juletider. Faktisk er det bedre å være født på sommeren. Hvis du planlegger barn eller barnebarn bør du derfor satse på unnfangelse på sensommeren eller høsten. Hvis du planlegger unnfangelsen av et barnebarn er du så gæren at du snarest bør oppsøke hjelp.

*

Vannmannen (21. januar - 19. februar)

Kom deg ut av skapet, din misantrop. Det er ikke noe i veien med å mistenke at folk rundt deg ikke vil deg vel, men du bør forsikre deg om at du har rett før du starter med gjengjeldelser. Stjernene ber deg ta det rolig i 2017. Selv om mange rundt deg virkelig er ute etter deg, blir ikke din tilværelse bedre av at du spenner bein for alle du kan spenne bein for. Husk at det du sender ut, kommer flerfoldig tilbake. Dette har ikke noe med kjedebrev å gjøre, det handler om energi.

I 2017 bør du søke legehjelp for den minste ting. I 2016 var du så negativ at det vil få konsekvenser for deg i året som ligger foran deg. Du kan være helt sikker på at du vil få vondt i halsen og ganske sikker på å pådra deg en kjønnssykdom hvis du ligger rundt uten å bruke kondom.

Årets beste råd: Drikk melk og ta tran. D-vitaminer er også viktig for en bleikfis som deg. En varmeflaske i sengen når du legger deg er ikke dumt. Du bør unngå nattlue, men raggsokker er sunt året rundt.

*

Fiskene (20. februar - 20. mars)

Du liker nips. Innerst inne gjør du det. Du har en dragning mot å pynte stuen din med bokstaver som lager ord som "Love" og "Home", men husk at det verken blir mer kjærlighet eller et bedre hjem av at du drar en haug med støvsamlere inn i huset ditt. Det er dessuten påvist at deltakere i Luksusfellen har flere bokstaver i hjemmet sitt enn de som ikke deltar i programmet der forbrukerøkonomer forteller dem at de må bruke mindre en de tjener hvis de ikke skal pådra seg gjeld.

Du er snill og god, men du blir nødt til å bli litt mer kynisk i 2017. Verden er urettferdig. Finn deg i det og ta igjen når noen behandler deg urettferdig. Du skal ikke lide for at andre ikke er like høflige og godhjertet som deg. Gjennom å påpeke andres feil på en forutsigbar og fast måte, vil du etterhvert oppnå respekt. De største bøllene i livets skolegård skal ikke vinne. 

Årets beste råd: Du skal ikke tro alt du hører, og du skal ikke si alt du vet. Det vil spare deg mange bører på sinn og samvittighet.


1 kommentar:

  1. Jeg likte mitt horoskop, og jeg ler, kynisme here I come!

    Godt nytt år!

    SvarSlett