Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

mandag 31. desember 2018

Dette skjer med deg i 2019

Du vet at det er her du får den, i år som i fjor og årene før det: Sannheten om din fremtid. Her er selveste horoskopet for 2019. Er du spent? Det bør du være.

Uansett om 2019 gir deg en (eventuelt flere) på trynet eller du får så mye bløtkake du vil ha, er det greit å være forberedt på hva som kommer. Særlig hvis det er bløtkaken du får i trynet.

***
ÅRSHOROSKOP 2019

Væren (21. mars - 20. april)

Som Vær er du vant til å stange hodet i veggen. Det er ingen ting som tyder på at veggene blir spart i 2019, dessverre. Verden blir bare dummere og dummere - og dette er Universets oppriktige mening - men siden planetens Værer er noen av de smarteste vi har, kan det ofte føles bedre å slå hodet i en betongvegg enn å måtte forholde seg til alle idiotene du må omgås.

Men - og her mener Universet at du må ta ansvar - du må ikke stange hodet i veggen når du kjører bil. Det kan gå ut over deg selv og andre, og selv om verden stort sett består av idioter, er idiotene de eneste vi har. I 2019 vil du dessuten bli veldig overrasket over at en du har undervudert kraftig viser seg å være deg totalt overlegen. Universet anbefaler at du snarest og uten opphold blir venn med denne personen.

Råd: Bruk hjelm

Din største fordel i 2019: Genene dine
Din beste egenskap i 2019: Du er god til å snekre
Din verste egenskap i 2019: Du tar ikke råd
Din største ulempe i 2019: Du kommer ikke til å bruke hjelm

*

Tyren (21. april - 21. mai)

La 2018 dra tilbake dit det kom fra. For det var aldri helt ditt år, var det vel? Eller vi kan si det slik om du vil: Det er rom for forbedring i 2019. Og det er jo bra.

Universet ber deg se etter det positive i året som kommer. Smil til verden, og verden kommer til å smile tilbake. Universet antar du at forstår smilingens begrensninger. Det er ingen som ønsker at du skal gå rundt som en lallende dust og glise til en hver lyktestolpe, og det er viktig at du ikke smiler for mye til din nestes ektefelle eller asen. Sånt blir det bare trøbbel av.

I 2019 vil du oppleve at en du trodde var skikkelig sur på deg ikke var det likevel. Vedkommende er fly forbanna og bør holdes unna skarpe gjenstander, fersk dritt og varm væske.

Du kan risikere å vinne i Lotto, men før du kjøper en kupong, vil Universet at du skal sette deg inn i regjeringens spillpolitikk. Det kan dessuten være lurt å sjekke Norsk Tippings regnskaper. Da vil du skjønne at banken alltid vinner.

Råd: Gå på godt opplyste steder

Din største fordel i 2019: Du er litt mørkredd
Din beste egenskap i 2019: Du er litt mørkredd
Din verste egenskap i 2019: Du er litt mørkredd
Din største ulempe i 2019: Du er litt mørkredd

*
Tvillingen (22. mai - 21. juni)

Hvis du er en Tvilling uten å ha en tvilling, vil du ha en følelse av at noe mangler i livet ditt. Du har alltid prøvd å fylle det tomrommet med alt fra sex til dop via en hel masse sjokolade og kanskje litt jobb.

Det må du slutte med, og heldigvis for deg, blir det uhyre enkelt i 2019. Året er perfekt for deg som vil slutte med noe du ikke vil fortsette med. Vær obs på at det ikke trenger å være en avhengighet av noe slag, det kan hende at du bare er litt lei av deg selv - særlig når du hele tiden påpeker andres feil og ikke ser noen av dine egne. Seriøst: Skjerp deg.

Hvis du er Tvilling og har en tvilling er du enten helt forvirret eller helt i vater. Uansett sier Universet at du egentlig har det ganske bra, men at du ikke må gå med sokkene dine i mer enn én dag. Ingen bør det. Sokker og undertøy skal byttes hver dag. Få tvillingen din til å minne deg på det.

Råd: Le av deg selv

Din største fordel i 2019: Ørene dine. Vask dem og bruk dem.
Din beste egenskap i 2019: Du snakker ikke så mye som i fjor
Din verste egenskap i 2019: Du lytter for lite
Din største ulempe i 2019: Ørevoks

*

Krepsen (22. juni - 22. juli)

Det er to typer krepser: De som elsker grøt og de som ikke gjør det. Hvis du er en kreps som elsker grøt, skal du fortsette å kose deg med det, men hvis du ikke liker den gørrete substansen, får du et tøft 2019. Universet sier at alle som er født i Krepsens tegn må spise mye grøt i 2019. Visstnok har det noe med klimautfordringene å gjøre.

Du er flink med blomster. Det skal du ha. For selv om ingen andre mener at du er flink med blomster (de mener tvert i mot at du er helt elendig) kan Universet fortelle at ugress også har rett til liv, og du har så vidt Universet vet, aldri drept en eneste løvetann. Løvetenner og andre utsatte planter lever trygt hos deg, men du kan godt vanne mer 2019.

Råd: Gå oftere til fotpleier.

Din største fordel i 2019: Du er tallblind
Din beste egenskap i 2019: Du er fremsynt. Noen ganger.
Din verste egenskap i 2019: Du er ikke nok fremsynt
Din største ulempe i 2019: Toppskatten

*

Løven (23. juli - 23. august)

Tendensene du har til å trolle folk på nett blir mer markant i 2019. Plutselig vil du få en trang til å fortelle hele verden hva som egentlig er sant - for det er det bare du som vet. Tror du. Dessuten er det bare de virkelig intelligente som klarer å formidle ironi gjennom tastaturet, og du er ikke en av dem. I 2019 vil det bli enda mer upopulært å være en som formidler fake news, så ikke del lenker på Facebook, for du er virkelig ikke i stand til å se hva som er sant og hva som bare er rør. Kjemp mot dem som vil bruke deg til å spre dritt i sosiale medier. Det er din viktigste jobb i 2019.

Men tross alt er det ditt brennende ønske om en bedre verden som får fornuften fin til å ta ferie. Universet anbefaler imidlertid at du engasjerer deg i lokalpolitikken og at du slutter å kommentere innlegg på Facebook. Områder du bør være opptatt av er eldreomsorg og skolepolitikk.

Råd: Ikke tro at du er smartere enn folk flest.

Din største fordel i 2019: Lokalvalget
Din beste egenskap i 2019: Kakebaking
Din verste egenskap i 2019: Lathet
Din største ulempe i 2019: Folk flest

*

Jomfruen (24. august - 23. september)

Du har vært snill i 2018. Det kan ikke fortsette. Universet sier at det er fint å være snill, men at alt har en grense. De småfuglene du har matet i 2018 har fortalt til alle de kjenner at et hvert fjærkre har rett til kilovis med ferske solsikkefrø hver uke, og nå tror alle fugler små de er at mennesker som ikke gir dem mat er onde skapninger som er ute etter å sulte dem ut. Sånt blir det mye uro av, og det er ingen tjent med.

I 2019 skal du derfor tenke mer på deg selv. Og dine aller nærmeste. Det inkluderer ikke nebbete vesen som piper om oppmerksomhet rett utenfor vinduet ditt. Jorden har nok av feite, sure pippipper.

Råd: Ikke del matpakken din med noen.

Din største fordel i 2019: Sparekontoen din
Din beste egenskap i 2019: En gryende kynisme
Din verste egenskap i 2019: Plystring
Din største ulempe i 2019: Fristende brødsmuler

*

Vekten (24. september - 23. oktober)

Religion vil spille en stor rolle i livet ditt i 2019. Universet sier at det ikke spiller noen rolle om religionen er kjent eller om det er en du dikter opp selv. Hvis du ikke allerede tror på en gud, kan ett alternativ være å finne noe som inspirerer deg og deretter opphøye det litt. Universet advarer imidlertid mot at du begynner å tilbe en levende person selv om denne personen er usedvanlig god i fotball eller en annen sport.

Universet anbefaler at du og guden din finner en måte å leve på som gjør at jorden blir et bedre sted når du drar herfra enn da du kom. Mens du venter på din guddommelige oppvåkning, kan du begynne å plukke plast fra nærmeste strand.

Råd: Lær deg å spille munnharpe.

Din største fordel i 2019: Sukkeravgiften
Din beste egenskap i 2019: Selvironi
Din verste egenskap i 2019: Sløsing
Din største ulempe i 2019: Tilværelsens uutholdelige letthet

*

Skorpionen (24. oktober - 22. november)

Du er en av dem som har spist mest frukt i 2018. Det skal du fortsette med, men siden du også er den som har spist mest sånn helt generelt, vil Universet at du skal roe deg litt ned i 2019. Universet anbefaler regelmessig faste. I det minste mens du sover.

2019 vil preges av utferdstrang for verdens skorpioner. Derfor anbefaler Universet at du lager en app der skorpioner i alle land kan bo hos hverandre og lære av hverandre. Dere vil oppdage at dere har mer til felles enn stjernetegnet. Sannsynligvis er det for eksempel flere av dere som i løpet av 2018 har overdoset på klementiner.

Råd: Ikke bruk mer penger enn du tjener. Bruk flere kalorier enn du spiser.

Din største fordel i 2019: Forbudet mot styrepinne på raketter
Din beste egenskap i 2019: Humøret
Din verste egenskap i 2019: Humøret
Din største ulempe i 2019: Været

*

Skytten (23. november - 21. desember)

I 2018 var du ikke sosial nok. Det vil endre seg i 2019. Universet sier at Skytten vil treffe nye venner i løpet av første halvår, og det er ikke bare et forsøk på et morsomt ordspill. Skytter i alle land, men spesielt i nordlige deler av Trøndelag, vil få en drøss av nye bekjentskaper, en del nye venner - og for de Skyttene som er single eller som kommer til å bli det i 2019 - vil én av vennene vise seg å bli helt spesiell.

Skytten vil få både oppturer og nedturer i 2019, men de fleste oppturene er knyttet til det merkantile, sier Universet. Det betyr nødvendigvis ikke at Skytten skal shoppe seg til lykke, men det der verdt et forsøk.

Råd: Vaksiner deg.

Din største fordel i 2019: Tennene dine
Din beste egenskap i 2019: Utholdenheten
Din verste egenskap i 2019: Musikksmaken
Din største ulempe i 2019: Avgiftsøkning på diesel

*

Steinbukken (22. desember - 20. januar)

I 2019 vil du oppleve en konflikt med en venn, et familiemedlem, en kollega eller en kjæreste. Konflikten kan være alvorlig eller bitte liten. Uansett alvorlighetsgrad, sier Universet at dette er en del av livet, og at dere begge bare må skjerpe dere og oppføre dere som voksne folk. Dersom konflikten blir så alvorlig at en av dere slår eller begynner å grine, anbefaler Universet at den som slår umiddelbart blir politianmeldt, og at den som får den andre til å grine sier unnskyld og slutter å oppføre seg som en dust. Den som begynner å grine bør også gå litt i seg selv, for det er ikke alltid det er nødvendig å ta til tårene.

2019 vil også bringe et par skikkelige lykkelige øyeblikk for Steinbukken. Øyeblikkene er knyttet til barn eller dyr som snubler.

Råd: Ikke le så høyt.

Din største fordel i 2019: Resultatet av kommunevalget
Din beste egenskap i 2019: Søvn
Din verste egenskap i 2019: Snorking
Din største ulempe i 2019: Pollen

*

Vannmannen (21. januar - 19. februar)

Vannmannen er pedagogisk og tålmodig. Det begynner å bli nokså kjedelig. I 2019 anbefaler Universet at du begynner med ett glass rødvin hver kveld eller en sjokolade til lunsj.

Verdens Vannmenn vil bidra positivt til 2019, særlig når det gjelder å få opp prisen på aksjer i gråmarkedet. Dessverre er det ikke Vannmannen som kommer til å tjene på det, men aksjemarkedet består av representanter for samtlige stjernetegn. Universet har nesten gitt opp å gi Vannmannen råd, men siden den økonomiske konsekvensen av Vannmannens feilslåtte optimisme er så pass stor og siden den påvirker så mange, vil Universet likevel minne om at man ikke må kjøpe aksjer for mer enn det man kan tåle å tape.

Råd: Ikke kjøp aksjer i bedrifter som begynner på K. Eller M.

Din største fordel i 2019: Forbrenningen din
Din beste egenskap i 2019: Vinduspussing
Din verste egenskap i 2019: Binge-seing av Netflix-serier
Din største ulempe i 2019: Tabloidaviser

*

Fisken (20. februar - 20. mars)

I 2019 må du passe deg for virus. Du vil bli syk, men hvor syk du blir er avhengig av hvor flink du er til å ta tran. Fisken vil - ironisk nok - også oppleve at 2019 er et toppår for gnagsår. Universet vil helst ikke tas til inntekt for kommersielle produkt, men Compeed er uovertruffen når det gjelder å dekke til og lindre gnagsår.

Fiskene vil oppleve stor suksess i kjærlighetslivet eller i karrieren i 2019. Den eneste mulighet til å oppleve suksess både i kjærlighetslivet og i det profesjonelle livet er hvis du blir sammen med sjefen din, men det gir i så fall en kortvarig lykke for karrieren.

Råd: Ikke ligg med sjefen.

Din største fordel i 2019: Håndsprit
Din beste egenskap i 2019: Vennlighet
Din verste egenskap i 2019: Sleiphet
Din største ulempe i 2019: Sjefens sjef


4 kommentarer:

 1. Du skriver bedre horoskop enn de som tar honorar for sånt. Hvis jeg ikke hadde hatt så god oppdragelse så kunne jeg blitt et nettroll. Ikke de som mobber og sprer rasistiske meninger, men på temaer som baking, matlaging og rengjøring. Frontene i de nettgruppene er like steile som i de heteste innvandringsdebattene. Jeg vet at mine synspunkt ville kastet ytterligere bensin på bålet, så jeg kommenterer ikke. Men jeg vet hva som er riktig!

  Jeg skal ikke bli lokalpolitiker, men jeg skal bake mer brød.

  Jeg er løve.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Løve, jeg tror det hadde vært en styrke for bake-, matlaging- og rengjøringsdebatter å få inn din gode oppdragelse. Dessuten kan det jo bli veldig gøy 😊

   Slett
 2. Fornøyelig, som alltid:)
  Godt nytt år!

  SvarSlett