Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

torsdag 31. desember 2015

Dette skjer med deg i 2016

Er du en som leser horoskopet ditt hver uke, og som tror på det? Eller er du som meg: Du velger å tro på det positive og tenker at det negative må være feil? Særlig hvis det står at man må være forsiktig med penger?

Du er kanskje en av dem som mener at horoskop er noe tull (men du leser dem i smug)? Uansett hva du mener, har universet bestemt seg for hva som skal skje med deg det neste året.

Husk at du fikk vite det av meg: Birgitte Frisch, kreps

***


ÅRSHOROSKOP 2016

Væren (21. mars - 20. april)
Universet og jeg råder deg til å gi mer faen i 2016. Du har vært opptatt av hva folk tenker og mener om deg, men det kan du likevel ikke gjøre noe med, så (som sagt) gi faen.

Du vil merke kjærligheten, men siden det er overskyet og det er kul umulig å se planetene, aner verken universet eller jeg om du får mye eller lite eller akkurat passe. Værmeldingen gir oss ikke mye håp om skylette, så i mellomtiden: husk at du høster som du sår. Det betyr at hvis du gjør noe hyggelig for den du elsker når tælen går, kan du se resultatene i høst en gang.

Le mer. Det er innmari tiltrekkende.

Økonomien din blir bedre, så lenge du husker på å bruke mindre penger enn det du tjener. Det samme gjelder vekten: Hvis du spiser mer enn det du bruker, blir du feit.

Årets beste råd: Bruk mindre penger på feit mat, så vil lommeboken bli tykkere, kroppen slankere og (hvis du omgås folk som er opptatt av det ytre) kjærligheten blomstre.

*

Tyren (21. april - 21. mai)
Du er litt av en badass, du! I alle fall inni deg. Det er på tide å komme ut som den hissige trafikanten du er. Verdens idiotbilister har bare godt av å få høre hvor David kjøpte ølet.

Universet vil i denne sammenhengen minne deg på at du ikke må drikke og kjøre, du må heller ikke fikle med mobilen mens du kjører. Det vil jeg at du skal tenke nøye over i 2016, ellers går det til helvete med både kjærlighet og økonomi, i verste fall også helsa.

Til tyrer som ikke kjører bil: Dere er også trafikanter. Oppfør dere som folk! Selv om det kommer en dame i en diger Mercedes som ikke nødvendigvis stopper foran et fotgjengerfelt i det du tenker tanken på å gå over veien, kan hun være et godt menneske likevel. (Eksemplet er HELT tilfeldig valgt.)

Årets beste råd: Ta hensyn. Få ut de innestengte følelsene dine, og husk at det ikke er bortkastet å bruke pengene på en god psykolog.

*

Tvillingene (22. mai - 21. juni)
Du er nesten for god for oss andre. Uheldigvis er det ikke alle som ser denne kvaliteten hos deg, men du kan være trygg på at den blir lagt merke til av universet. "Hva faen skal jeg med det?" tenker du kanskje, men det er i så fall dumt av deg, for hvis du skal ha fremgang i 2016, må du skjerpe språkbruken din. Universet hører tankene dine, så ikke bann.

Økonomien din er god, men det ser ikke ut til at den vil bli særlig mye bedre, så det kan være lurt å sette av litt penger, for det ser ut til at vaskemaskinen din går til helvete sånn omtrent i april.

Kjærligheten kommer også til å skrante litt rundt april, for tror du ikke at en eller annen dust hadde fylt lommene sine med skruer og spiker før buksen ble lagt på vask.

Årets beste råd: Ikke la deg lure av vaskemaskinselgeren til å kjøpe en ekstra forsikring. De du har dekker helt sikkert det meste, og du kan banne på at når din nye vaskemaskin går i stykker, er ekstraforsikringen gått ut på dato.

*

Krepsen (22. juni - 22. juli)
Du kan gjøre så mye mer ut av de evnene universet har tildelt deg! Det er synd og skam at du ikke pugget mer fransk da du gikk på gymnaset og tenk hvor sprek du ville vært hvis du bare hadde fortsatt med friidrettskarrieren din.

Universet har nesten gitt deg opp. Du har ingen respekt for autoriteter, du ler deg skakk av dine egne dårlige vitser, du bruker penger som en full sjømann med utrolig dyr smak og du legger deg alltid for sent om kvelden. Dessuten er bloggen din bare sånn omtrentlig god.

Kjærligheten du er omgitt med er mer til tross for enn på grunn av den du er. Du har gullhår i ræva, og universet gråter hver gang du lar en mulighet til selvutvikling passere.

Økonomisk er du en katastrofe, du burde bli satt under administrasjon.

Årets beste råd: Begynn med yoga, slutt med Helnøtt, innse at garderoben var full for flere måneder siden og begynn å gå til jobben. Din late, arrogante dust.

*

Løven (23. juli - 23. august)
Her har vi et godt utgangspunkt, sier universet. Hvis du klarer å stå opp om morran, spise en sunn frokost med mye fiber og pusse tenna, er du så og si sikret suksess både i økonomi og kjærlighet. (Det med tannpussen er veldig viktig for at kjærligheten skal blomstre.)

Du er snill med menneskene rundt deg når du selv har det bra, så for alles skyld: Vær snill med deg selv, alle vi andre blir påvirket når humøret ditt stinker. (For ikke å snakke om når ånden din stinker.)

Du vil oppleve at det stormer i desember, men det vil alle andre også, for da er det som regel dårlig vær.

Våren er din favorittårstid - hvis den ikke er det, bør den bli det, sier universet og gliser hemmelighetsfullt. Hvis du lider av høysnue, må du huske å kjøpe antihistaminer. Ingen liker en snørrete løve.

Du er den eneste som kan slå deg løs økonomisk i året som kommer, men ikke glem at sparekontoen trenger pleie den også.

Årets beste råd: Husk tannlegetimen din. Kjøp mykt papir som du kan pusse nesa med.

*

Jomfruen (24. august - 23. september)
Du er verken Supermann, Jesus eller James Bond. Ikke er du Mor Teresa eller Adele heller, og du er så visst ikke jomfru Maria.

Universet ber deg jobbe enda hardere dette året. Dette er ditt år, og du har mulighet til å gjøre enorm suksess, til tross for manglende superevner og dårlig sangstemme.

Nøkkelen til suksess på den private arenaen, er å være oppmerksom, høre etter hva din elskede sier og ikke bare nikke og tro at det holder. Du er generøs med gaver, og det er det viktig at du fortsetter med. Særlig hvis du er gift med en krepsedame som er født 4. juli, men som ironisk nok er allergisk mot skalldyr.

Sommeren din vil bli ganske god, værmessig sett, men det blir ikke mye ferie på deg. Kanskje du har en hytte som skal males? Og en som skal beises?

Årets beste råd: Sov mer. Støvsug oftere. Bruk penger på din kone, krepsen - husk at smykker og kunst er en investering.

*

Vekten (24. september - 23. oktober)
Du er en nøyaktig faen, og det er vi andre glade for. Du trives best når du vet hvor alt er, og hvis noen legger verktøyet ditt på feil sted, jobber du intenst for å ikke hive dem på huet og buksebaken ut av døren.

Hvis du er en kvinnelig vekt, er du befriende lite opptatt av badevekten, men universet sier at du gjerne kan unne andre en godbit nå og da. Der har du et forbedringspotensiale. Den mannlige vekten er god til å bake, og noen av verdens beste konditorer er mannlige vekter (sier universet, jeg har ingen kilder på denne påstanden).

Hvis du står midt i et karrierevalg, kan personlig trener være et lurt yrke. Om ikke annet for å bruke alle ordspillene på vekt og vekter. Vekter er for øvrig et annet yrke du kan ha hvis du vil strø om deg med bløte vitser. Universet vil ikke anbefale at du blir komiker.

Årets beste råd: Hvis du er skomaker, blir du bli ved din lest. Hvis du ikke er skomaker, kan du jo ta en titt på skoene dine og se om de trenger å bli pusset. Kjøp julegavene i januar. Da er det salg.

*

Skorpionen (24. oktober - 22. november)
Folk burde respektere deg mer, mener du. Men hør her. Man får ikke respekt bare fordi man kan stikke noen til døde med halen sin. Man må fortjene respekt. Heldigvis for deg, er det ikke mye som skal til. Bare vær snill med folk, ok? Si god morgen og god middag, gjerne også god kveld hvis det passer seg sånn. Kjør på. Dette klarer du.

For skorpioner som allerede er trivelige mennesker, hilser universet og sier gratulerer. Det er ingen selvfølge å smile til verden når verden løper skrekkslagen bort så snart du viser deg.

Du kan ha godt av å reise litt mer. Kom deg bort, se andre kulturer. Ikke bruk "i forhold til" hvis du ikke faktisk mener at to ting skal sammenliknes og bli litt tøffere da, for pokker. Du har det som trengs! Du kan klare det. Hvis du kan reise i lavsesong - som for eksempel ikke i skolens høstferie - vil lommeboken din ha godt av det.

For øvrig mener universet at du er ganske kul, og at det ikke er mange som har reddet så mange småfugler som deg. Pussig nok.

Årets beste råd: Hvis du absolutt må stikke, så stikk til utlandet.

*

Skytten (23. november - 21. desember)
Du er treffsikker, men du sikter feil. Det betyr at du må bli bedre på å velge ut målene dine, og at du må slutte å skyte inntil du har forstått hva som er verdt å treffe.

Du har kanskje merket det i kjærligheten? Kysset et par frosker som viste seg å bare være slimete bånnsvømmere, muligens? Eller hvis du er en mannlig skytte: Det er ikke bare deg som sliter når du gang på gang treffer feil hjerte! Huske det!

Universet ser at juli blir din måned. Da er lyset skarpt og du har gode muligheter for å treffe det du etter nøye vurdering har valgt deg ut.

Det er ikke sikkert at du skal skyte pilen din i et nytt hjerte, for kjenner jeg deg rett er du fornøyd med din partner i livet, men hva med å treffe riktig i andre sammenhenger? Velge riktig farge på skjorten? Velge en næringsrik middag for en gangs skyld? Eller velge de vennene som vil deg vel? I juli vil universet at du skal reflektere over valgene du har gjort og beslutningene du har truffet. Dette blir bra!

Årets beste råd: Ikke kjøp mat om er gått ut på dato, det kan bli en dyr lærepenge på så mange måter.

*

Steinbukken (22. desember - 20. januar)
Du er dine venners beste venn. Du er selskapelig anlagt, og du ser det beste i alle.

Det er imidlertid ikke sikkert det er så lurt, for det er mange jævler der ute. Dine venner setter stor pris på deg, men universet oppfordrer deg til å se etter snikete kolleger og lommetyver. Dette kan dine venner hjelpe deg med, for noen av dem er hakket mer kyniske enn deg. Benytt deg av deres kunnskap.

I februar bør du invitere til fest. Eller si ja til en fest du blir invitert til. Der vil du møte en person som kommer til å bety mye for deg i april. Universet er litt uklar på om det er positivt eller negativt, men vært oppmerksom - og ikke vær naiv.

Årets beste råd: Kjøp noe pent til deg selv og husk at du tjener penger hvis du kjøper det på salg.

*

Vannmannen (21. januar - 19. februar)
Du er i ditt ess når ting flyter, og det er en god egenskap. Det er ikke mange som holder hodet kaldt når alt er kaotisk, men det kan du.

Faktisk liker du å være den som holder orden i kaoset, og det kan nok hende at du har vært grunnen til at ting har blitt kaotisk noen ganger. Du er en andre kan støtte seg til, og du er i bunn og grunn et godt menneske. Noen ganger synes du at det er rart ikke alle andre ser det, men det gjør de. Det er bare ikke alle som kan takle å sammenlikne seg med deg.

Kjærligheten er ikke det som er mest fremtredende dette året, men det må du bare finne deg i. Det er mange som er glade i deg, så bare vær tålmodig. Bruk tiden til å lese, kanskje finne et håndarbeid eller en annen hobby, og mens du sitter der med garnet ditt - eller hva det måtte være - så vil universet at du skal bli kjent med deg selv.

Hvis du er ung, bør du begynne å spare til din første bolig.

Årets beste råd: Sjekk ut makrame, nupereller og treskjæring, men ikke gi bort hjemmelagede julegaver.

*

Fiskene (20. februar - 20. mars)
Universet har mye godhet for deg som er fisk. Det er ikke uten grunn at vi bruker uttrykket "å føle seg som en fisk på land" når vi skal si noe om ubehag. Det er nemlig ikke alltid du føler at du er i ditt rette element, og det skal du være glad for.

Ditt rette element kan nemlig være både kaldt og ubehagelig for de fleste andre, og du er fremfor alt en veldig sosial person. Du vil helst være i det samme elementet som de fleste andre, altså.

Men i 2016 vil universet at du skal gå dine egne veier. Du skal være litt mer egoistisk og du skal sørge for din egen lykke. Det er imidlertid ett unntak: Du skal skaffe deg et fadderbarn eller kjøpe en geit til noen som tenger det. Universet er særdeles klar på dette punktet. Unge eller geit.

Hvis du ikke allerede er i et forhold, skal du ikke mase på kjærligheten. Den kommer. Økonomien din er god, men sett opp et budsjett - det er alltid lurt.

Årets beste råd: Ikke hør på eksperter. Universet (gjennom krepsen Frisch) er din eneste og beste rådgiver.


8 kommentarer:

 1. Jeg takker for Løve-horoskopet, det passer utmerket.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig! (Har du høysnue?)

   Slett
  2. Det har kommet med årene, men ikke verre enn at jeg kan holde på i hagen som jeg vil.

   Slett
 2. Jeg ler så jeg skriker, kan jeg få kopiere ut fiskene og linke tilbake til deg fra egen blogg???

  SvarSlett
  Svar
  1. PS. Jeg skal kjøpe geit, har hatt fadderbarn, klar for å prøve noe nytt. Du vet, nytt år og sånt.

   Slett
  2. Selvsagt kan du legge ut 😄
   Lykke til med geita! Og godt nytt år!

   Slett
  3. http://avdelingholt.no/anja/?post_type=post&p=35790

   Ler enda!

   Slett