Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

onsdag 2. desember 2015

Fridag nummer 3: En gratulasjon fra London

Kjære mamma og pappa,

Gratulerer med å ha vært gift i 48 år! Så vidt jeg har sett, har det vært 48 nokså lykkelige år, kanskje med unntak av en liten dipp da du, pappa, kom hjem fra jobbreise og fant ut at mamma hadde solgt skrivebordet ditt.

Stemningen var heller ikke helt på topp da dressene du hadde fått sydd i Singapore plutselig forsvant etter at din kone hadde kritisert både dem og syersken for å være elendige. Det var visst noe med en søm som hun "kunne gjort bedre i søvne" men jeg reagerte mest på fargene. Burgunder og lyseblå, var de ikke? (De brant godt - det kan tyde på at de ikke var av silke, men jaggu var de blanke.)

Dere er forbilder både for meg og broder'n, og selv om vi kaller dere "gamlingene" oss i mellom, er det ikke vondt ment. Vi er veldig glade i dere.

Jeg minner igjen om at regnestykket ikke går helt opp, all den tid jeg er født i juli og er 47 år, men etter hva jeg kan se på brudebildet deres, var ikke kulen på magen din særlig stor, mamma.

Både jeg og broder'n lurte i mange år på hvorfor du ikke har briller på brudebildet, pappa, men etter at vi spurte og fikk til svar at "jeg hadde vel sett nok, antar jeg", har vi ikke tenkt noe mer på det.

Dere har alltid svart oss når vi har spurt om noe og stort sett alltid sagt ja hvis vi har bedt om noe. Med unntak av den gangen jeg måtte velge mellom en skoletur til London og ett eller annet som jeg ikke husker, men som måtte vært fint, for jeg dro ikke til London.

Jeg har tatt igjen for det, og hilser fra London i dag.

Hotellfrokost. Jeg spiste det meste av hele bufféten. 

Nå skal jeg ut å shoppe. Og det kan hende det blir opptil flere par sko. Min sko-lidenskap (litt tvangsmessig, det skal sies) er deres skyld/fortjeneste. Husker dere da jeg ønsket meg Isba-sko og fikk en kopi? Sånt setter dype og dyre spor.

Gratulerer med dagen!

Hilsen deres favorittdatter

Hadde det vært så jæ*** vanskelig å gitt meg disse, da? Jeg kunne kjøpt et hus for det jeg har brukt på sko til nå! Men jeg lærte sikkert noe. Usikker på hva.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar