Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

fredag 3. juli 2015

Årsrapport

Birgitte Frisch - heretter kalt objektet - er ett år eldre enn i fjor. I dag er det (altså objektet) 46 i morgen, hvis det fortsatt lever, er det 47. Uttrykket "julibarn" kan kanskje høres litt skjørt og vakkert ut, men når det kommer frem at objektet er et julibarn, vil de fleste fylle begrepet med andre assosiasjoner.

Som for eksempel rustne spiker, tørt høy og et godstog.

Objektet er særdeles lite objektifisert på den måten objektet gjerne skulle vært ... objektifisert. I klartekst betyr det at det i løpet av året som har gått kun har fått ett kompliment av den mannlige delen av befolkningen - hvis man ser bort fra subjektet objektet er gift med.

Komplimentet kom 16. juni klokken 12.36 på hjørnet Skovveien/Colbjørnsens gate, og det kom fra en fyr i brun skjorte, matchende shorts og cowboyhatt med korker dinglende fra bremmen. Objektet takket (likevel) overstrømmende da han sa "Very classy lady. I like.". Objektet valgte å se bort fra at han kunne vært beruset eller i det minste kraftig svimmel av de svingende korkene.


Interne forhold

Av kompliment gitt av subjektet (altså objektets mann) kommer "Du ser ut som en diger marshmallows" (tirsdag 29. juli) høyt på listen. Objektet liker marshmallows, men er usikker på om subjektet liker det. Objektet har valgt å se bort fra subjektets holdning til marshmallows, noe som er i tråd med objektets syn på stort sett alt annet subjektet måtte mene.

"Du er jo helt lam i trynet" (18. april), vil man kanskje tro at ikke har noe på en slik liste å gjøre, men revisor minner om at objektet snart er halvveis til hundre, så objektet kan ikke være kresen. En riktig god PR-rådgiver vil dessuten  få "lam" til å assosieres med et lite brekende vesen med myke krøller.

Note: Revisor skylder å gjøre oppmerksom på at objektet sterkt vil ha seg frabedt å bli omtalt som lam brukt verken som adjektiv eller substantiv.

Av andre oppbyggelige kommentarer fra subjektet nevnes:
11. april: Rumpa di ser rar ut.
18. mars: Du ser ut som en laks.
9. november: Du har det samme sure oppsynet nå som da du var baby.
24. oktober: Kjøp en større størrelse så du kan bruke det når du blir feit igjen.
24. oktober: Hadde du kjøpt den første jakken du prøvde, hadde du sett ut som en diger sau.
6. oktober: Du fremstår kanskje litt nevrotisk.
24. juli: Fint at du ikke har skjegg.

Følgende konversasjon, referatført 1. mai,  er for øvrig svært beskrivende for objektets hjemmesituasjon:

Objektet: Tusen takk for at du støvsugde!
Subjektet: Uææ! Der var du! Jeg så deg ikke, du gikk i ett med stolen.
Objektet: ??!!
Subjektet: Stolen er jo grå, ikke sant?
Objektet: ??!!!!
Subjektet: Og du har (kremt) på deg grå klær, ikke sant?
Objektet: Jakken min er lilla.

Følgende konversasjon, referatført 23. mars, er svært beskrivende for objektets jobbsituasjon:

Kollega: Har jeg sagt at du ser veldig pen ut i dag, Frisch?
Objektet: Nei, men det var hyggelig.
Kollega: Jeg sa ikke at du var pen, jeg spurte om jeg hadde sagt det.
Objektet: Nei, det har du ikke.
Kollega: Hva er grunnen til det, tror du?


Kommunikasjon, måloppnåelse og åpenhet

Revisor skylder å påpeke at fornærmelser både har blitt mottatt og gitt - selv om objektet har en tendens til å huske de som mottas og glemme de som gis. Etter en opptelling som varte i en og en halv uke, kom revisor til at fornærmelser gitt av objektet er 147 prosent høyere enn antallet fornærmelser som objektet mottok. Revisor vil med dette påpeke at slikt ikke hører noe sted hjemme og ber objektet ta seg sammen og ikke være så hårsår.

Note: Objektet ber revisor slutte å mobbe det grå håret hennes.

Objektet var kun et hjerteslag fra å bli morder (12. juni). En jævla idiotsnylter av en uskyldig og miljøbevisst elbil-eier sto i veien da objektet skulle parkere, og det sies at han fremdeles ikke har fått normal hjerterytme etter at objektet stakk det gråhårete hodet inn i bilen og skrek formidlet at han "hadde til helvete å fløtte den feite ræva si" burde flytte bilen sin.

Bruken av "forpulte vattnisse" og "faens knudrekuk" er redusert med 67 prosent fra i fjor. Det må anses som bra. Årets mest brukte skjellsord har vært "dust", men det viser bare objektets evne til - eller forsøk på - å tilpasse seg normale mennesker.

Da objektet skulle sette seg ned på toalettet og i siste liten fikk det for seg at det satt en edderkopp på toalettsetet, skrek det et spontant og ufiltrert "fuck-etti-faaaaaaen" mens den halvnakne kroppen falt på skrå bakover mot veggen. Objektet tar sterk avstand fra at skriket ble levert i fistel og at toalettet forskjøv seg to centimeter, men revisor finner ingen grunn til å holde en slik opplysning unna revisjon ettersom objektet allerede har brukt opp sine tre endringsmuligheter (se avsnittet over).

Slik revisor ser det, er objektets eneste måloppnåelse siste år en vektreduksjon. Objektets strategiske mål er nå 173 centimeter og 60 kilo, noe som tilsier en BMI på 20. Øvrige mål er unntatt offentleglova §§13, 15, 20, 21 og 22. Målet for året som kommer er å holde vekten ellers må objektet kjøpe ny garderobe, og det kan subjektet ha visse motforestillinger mot.

Objektet scorer høyt på åpenhet, men det anses ikke nødvendigvis som en fordel.


Helse, miljø og sikkerhet

I sin desperate søken etter evig ungdom - eller i det minste noen færre rynker - meldte objektet seg frivillig til et eksperiment utført av profesjonelle hudpleiere med spisse nåler og flere doser nervegift og ett eller annet som etter objektets utsagn skulle "piffe opp en sliten stakkar".

Objektet var ganske fornøyd med injeksjonene og mente resultatet ble pent så lenge det ikke smilte eller snakket, men omgivelsene tok det som ren underholdning. Kollegene kvekket som for å understreke at objektet så ut som en and, og objektets eldste sønn var bare minutter fra å slette objektet som venn på Facebook etter at følgende profilbilde ble lagt ut:


Objektet mente etter dette å kunne konstatere at verken mann eller barn hadde sans for humor.

Av andre forsøk på foryngelse har objektet gjennomført i alt tre kurer der det kun er tillatt å drikke juice og oppsøkt i alt tre plastikkirurger for å be om dyp narkose og skarpe skalpeller. Ingen av de tre har så langt vært villige til å gjøre noe som helst, og etter at objektets 95 år gamle mormor sa rett ut at  barnebarnet nok måtte være "helt idiot" lovet objektet ikke å la seg skjære i uten at initiativet var tatt av en med minimum seks års medisinsk utdannelse.

Objektet forurenser det ytre og indre miljø. Objektet har greid å skaffe seg et kort til buss, t-bane og trikk, men objektet har bare brukt det én gang (3. juli). Objektet vil ha minst mulig å gjøre med "et forretningsforetagende som ikke klarer å finne et forståelig ord for 'å validere' og som heller ikke kan garantere at illeluktende mennesker befinner seg i nærheten av oss som dusjer hver dag.".

Revisor har ikke funnet å dokumentere noe som tilsier at objektet anses som trygt. Punktet om sikkerhet er derfor ikke reviderbart.


Styrets beretning

Note: Styret ga opp å styre objektet for over ett år siden, og har derfor ingen ting å melde.


Revisors avsluttende beretning

Objektet har sprengt skalaen for shopping og har i skrivende stund minst tolv kjoler, en jakke, to gensere, tre bukser og seks bluser som fremdeles har prislappen hengende på. 

Det var ikke mulig å revidere resten av garderoben, da objektet nektet å svare på om det hadde brukt klærne som hang der mer enn én gang. Objektet ble tilnærmet hysterisk da det ble snakk om å revidere skogarderoben, derfor ble det ikke gjennomført. Revisor ser det imidlertid som et særdeles dårlig tegn at det i panikk ble handlet to par sko etter at revisjonen feilet (3. juli). Objektet mener oppriktig at Valentino og Jimmy Choo er "verdens mest trofaste venner akkurat nå".Note: Revisor krever at det blir gjort før årsskiftet.
Note: Objektet ber revisor ta seg bak.

Revisor har bedt objektet oppsøke psykolog for å finne ut hva denne trangen til å shoppe dyre klær og sko kommer av. Revisor har beregnet effekten av et vellykket opphold hos en psykolog (der timeprisen er 1.500 kroner) til å være så høy at objektet uten problemer kunne finansiert tre pikeskoler i Afghanistan, gjenoppbygging av Skjeggestadbroen eller oppgradering av en hel avdeling på Aker sykehus.

I inneværende år fikk objektet ny bil. På revisors forespørsel skriver objektet at "Det kan være en Mercedes ML, og den er helt sikkert sort.".

Revisor anbefaler at følgende tiltak gjennomføres i løpet av objektets 48. år:
- Lage en treningsplan
- Kjøpe max én kjole i måneden
- Få et fadderbarn eller fire
- Ikke se sur ut
- Slutte å banne

Note: Objektet har allerede varslet at revisor høyst sannsynlig byttes ut.


8 kommentarer:

 1. Ha,ha,ha..fin redegjørelse og revisjonsrapport og gratulerer med dagen. Skoene er jeg helt sikker på at du fortjente for Valentino og Jimmi Choo er ganske sikkert fine venner å ha. Skulle ønske de også var i min vennekrets. Vi kunne hatt det riktig så gøy sammen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror vi skal få det gøy :-) Tusen takk for gratulasjonen!

   Slett
 2. Gratulerer så mye med dagen Frish, og takk for nok et artig blogginnlegg.

  SvarSlett
 3. Åh, gratulerer så masse med gårsdagen :) Som alltid moro å lese bloggen din, takk for nok en lattermild stund :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Den er i dag (dagen, altså) og gavedrysset begynte rett over midnatt.

   Slett
 4. Gratulerer med overstått!
  Og ikkje minst takk for ein god latter. Uttrykket "forpulte vattnisse" skal med ein gong inn i vokabularet!

  SvarSlett