Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

torsdag 5. juni 2014

- Jævla fitte, sa han. Til meg.

Jeg er et fredelig vesen. Hvis alle hadde vært som meg, hadde verden vært et godt sted å være. Forutsatt at ingen hadde feilparkert. Og på et par andre områder oppført seg pent, men det trenger vi ikke rippe opp i nå.

I dag kjørte jeg hjem fra jobben. I et strålende humør. Jeg kom rett fra øvelse og går på vakt i morgen, to arbeidsoppgaver jeg setter høyt. Men på veien skjedde det noe. Jeg vet ikke hva. Det kan selvsagt ha vært en syklist, eller en annen som ikke tar hensyn til andres rettigheter og følelser.

*

Da jeg svingte ned i garasjen, var jeg småirritert.

Og tror du ikke det står en IDIOT akkurat der jeg må svinge for å komme meg inn på den trange plassen ved veggen? Jeg hadde litt uggen samvittighet fra før, for jeg kjørte min manns Jaguar (min Volvo er nesten tom for diesel, og jeg gidder ikke fylle) og som kjent har ikke dårlig samvittighet noen gang dempet et gryende raseri.

I det øyeblikket jeg så varebilen stå skråparkert inn mot parkering forbudtskiltet, la jeg meg på hornet. Og ble litt overrasket over hvor høy lyden ble her nede i betongkjelleren.

Da jeg likevel greide å snirkle meg forbi den frekke feilparkereren, la jeg meg for sikkerhets skyld på hornet igjen. Bare som for å si at "det var jaggu faen ikke din skyld at dette gikk bra".

I bakspeilet så jeg en fyr komme ut av sykkelboden der også ventilasjonsanlegget befinner seg.

Han viste meg finger'n og ropte "jævla fitte".

Hvis jeg hadde vært medlem av Nato, hadde dette vært en klar artikkel V-sak. I stedet måtte jeg klare meg selv. Og heldigvis var jeg allerede klar.

*

Jeg går normalt ikke med sort drakt og hvit bluse på jobb. Høye hæler går jeg nesten alltid med, men i dag var jeg utstyrt med det ultimate power suit-antrekket. Det sammen med et ansiktsuttrykk som kunne skremt Belzebub og bestemora hans i åpnet lende, gjorde inntrykk på en puslete polakk.

Jeg var rasende. Jeg var helt hvit av raseri i hodet og skremmende rolig.

Han gikk opp i rett. Jeg gikk helt opp i ansiktet hans mens jeg sa "HVA. VAR. DET. DU. KALTE. MEG?"

- Æh. I just. Fikser ... vedlikeholder ... here.
- Neste gang jeg parkerer her, står du et annet sted. Er det forstått?
- Jeg bare fikser ...
- Jeg gir BLANKE FAEN (og her var jeg helt oppe i ansiktet hans) i hva du gjør hvor. Faktisk gir jeg BLANKE FAEN i HELE DEG. Du har å være så FORBANNA langt vekk når jeg kommer og parkerer her neste gang. ER DET FORSTÅTT!?
- Yes. Jeg er sorry.
- Du er sorry ... hva?
- Madame.
- Fint.

Det er mulig jeg har sett litt for mange filmer.

Det er også mulig at jeg finner alle dekkene oppskåret i morgen, men DA er diplomatiet over.

Nice cop
Bad cop

11 kommentarer:

 1. Du får være glad det ikke var et dophue som kjørte noe spisst i ansiktet på deg.

  SvarSlett
 2. som vi sier i DK : så ku' han lære det!! stor latter herfra!! ( note to self: må slutte å lese hederoggalle på kontoret...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg angrer litt. Det var en overreaksjon. Men jeg tror han tenker seg om neste gang han kaller noen det samme. Det var ubehagelig for oss begge.

   Slett
 3. Enig at kommentaren hans var upassende, men det kunne være en god grunn for at han hadde parkert der, og så kommer du flytt deg her skal JEG fram...

  SvarSlett
  Svar
  1. Nix, beklager. Han har en parkeringsplass to meter lenger borte, han kunne ha stått inntil veggen (det hadde likevel vært vanskelig å komme forbi, men ikke SÅ vanskelig) og han sto med fronten inn mot veggen i stedet for siden. Skjønner? Dette var latskap.

   Slett
 4. He he... jeg syns jeg kunne se for meg hele opptrinnet.. :)
  Jeg fant bloggen din et eller annet sted og her ble jeg sittende å humre for meg selv! Ha en flott pinse!

  SvarSlett
 5. Ærlig talt... Å kalle noen "en jævla fitte" er bare helt uakseptabelt uansett forløp til en situasjon.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det synes jeg også, men neste gang noen kaller meg det, skal jeg ikke synke ned på deres nivå. Kors på halsen.

   Slett
 6. Oppdaget bloggen din takket være en like fra fjasbokvenn. Det var sannelig på tide. Ler meg skakk.

  SvarSlett