Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

lørdag 1. desember 2012

Drittdårlig dømmekraft

Nå må dere bli edrue snart. Jeg vet ikke hvem som er mest ansvarlig for å hause opp denne saken, men hør her; en mann har ligget med en ung kvinne. Det skulle han ikke ha gjort. Han er dessuten helt enig i  at han ikke skulle ha gjort det. Saken er åtte år gammel. Den eneste grunnen til at den kommer opp nå, er at mannen som ikke klarte å la være å holde smekken lukket, var i ferd med å vinne en nominasjonsprosess i Troms Ap.

En tidligere kollega sa følgende (jeg har omskrevet det litt) "Når en amerikansk president kan ha seksuelle relasjoner på kontoret, kan vel en skarve nordlending bli valg til Stortinget?".

Selvsagt kan han det. Det mest redelige nå, ville være at hans motkandidat - AUF'eren Martin Henriksen - hadde bedt ham komme tilbake i nominasjonsprosessen. Det ville gitt motkandidaten et par sårt tiltrengte poeng fra oss andre også, for uansett om han sverger på alt som er hellig at han ikke ante noe om dette, så er vi andre ganske sikre på at vennene hans har prøvd å leke Gud.

Man bør aldri leke Gud. Man bør rett og slett ikke blande seg i andres liv og skjebne. Drittpakker har dessuten en tendens til å smitte av på avsenderen.

*

Jeg kjenner Roger Ingebrigtsen. Han var statssekretær i departementet jeg jobber i.

Dette er et illustrasjonsbilde


Jeg har til og med sovet med ham. Det er på sin plass å fortelle at det var ombord på et SAS-fly fra USA til Norge. Jeg har også sett ham med smekken nede, men det kan skje hvem som helst. Det eneste riktige vi andre kan gjøre da, er på en diskret måte å fortelle vedkommende at han må trekke opp smekken, eller rette på slipset eller ta bort leppestift fra tennene (hvis det er en dame). Særlig når vedkommende er i ferd med å bli intervjuet på TV.

*

Bjørn Inge Mo, leder i Troms Ap er sjokkert. Partiledelsen vurderer å se på det som en straffesak.

Kjære Bjørn Inge Mo; jeg vil anbefale deg å se et par episoder av Hotell Cæsar. Det vil gjøre deg veldig mye tøffere. Hvordan du kan ha overlevd blant beintøffe nordlendinger så lenge som du åpenbart har gjort, er en gåte. Vær litt kresen med hva du lar deg sjokkere av, og pass i alle fall nøye på hva du sier når du får et kamera opp i trynet.

*

Jeg kjenner ikke detaljene i saken. Og jeg har all mulig sympati med unge kvinner uten erfaring. Jeg håper inderlig ikke at noen har lidd i denne saken, men jeg vil oppfordre alle involverte til ikke å bidra til flere offer enn det allerede er. Hvis det ikke er grunnlag for en straffesak, burde ordet aldri vært nevnt.

Det er på tide å bli edru. Og altså slutte med å leke moralister. Uansett hva utviklingen måtte bli.

Man må aldri utnytte posisjonen sin til å få sex, penger eller mer makt. Men man må heller ikke sende drittpakker. De som står bak anonyme drittpakker stryker på mer enn dårlig dømmekraft. Og de bør umiddelbart trekke seg fra alle offentlige verv, for det kommer en dag når alle får vite grunnen til at de stinker dritt.

Husk at alle har en bestevenn som holder kjeft.

6 kommentarer:

 1. Jeg er så glad for at kommentaren fra din tidligere kollega (og fortsatt gode venn) ikke ble sitert ordrett.

  SvarSlett
 2. Kjære anonym, tidligere kollega, nabo og svært gode venn

  Skulle bare mangle. Jeg beskytter folk mot seg selv så godt jeg kan.

  Birgitte

  SvarSlett
 3. Sigvald Sveinbjørnsson2. desember 2012 kl. 15:52

  Glitrende skrevet som alltid Birgitte! Mi kone tipset meg om denne blggen din - er fast leser!

  SvarSlett