Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

lørdag 22. desember 2012

Snop-året 2012

"Nyttårsforsetter" kunne godt blitt kalt "fortsetter" i stedet for "forsetter". For det første er det bare én bokstav som skiller de to ordene, for det andre er det som regel bare ord og for det tredje er "fortsetter" et mer riktig bilde. Jeg har i alle fall bare forsetter som fortsetter, og jeg vet at de kommer til å være de samme ved inngangen til 2014.

I 2013 som i 2012 skal jeg bli sylslank og veltrent.

Bildet er manipulert. Gud, jeg håper det er manipulert.


Jeg skal ha ben som Bundchen (hun på bildet over) og armer som Obama. Fru Obama, altså. Bare litt kortere.

Dessverre tror jeg ikke at dette er manipulert. Møkk.


Michelle Obama er syv centimeter høyere enn meg, og hvis jeg skulle hatt armer som henne, hadde jeg sett ut som en kenguru. En litt trulten kenguru. Det vil jeg ikke.

*

For å bli sylslank blir jeg nødt til å kutte ned - om ikke kutte helt ut - alt jeg elsker. Merk: jeg sa ikke alle jeg elsker, av den grunn at jeg snakker om snop, ikke familien min. Når jeg tenker meg om, har familien min en del av skylden for at jeg ser ut som jeg gjør; det er en evig mas om desserter og snop, og de vet jo at jeg ikke har et fnugg av viljestyrke.

*

Jeg har oppsummert sjokoladeåret 2012:

Januar
Det var tid for å spise opp kransekaken jeg hadde spart på i tilfelle besøk. I den grad vi hadde besøk, ble det spist lite kake, noe som kan ha en sammenheng med at jeg hele tiden fortalte hvor glad jeg var i kransekake og spesielt hvor glad jeg var i å kose meg med rester når gjestene hadde gått. Det er klart (for meg - nå i ettertid) at det kan ha virket litt ... lite gjestfritt.

Januar var tiden for Smash og potetgull, og siden det var kaldt og guffent ute, mente jeg at jeg fortjente begge deler mer enn bare hver helg. Det gikk vel med 12-15 store poser Smash og minst fem, kanskje seks poser potetgull. En pose muffinsmiks hver søndag og noen ganger på onsdager. Ok. Hver onsdag.

Februar
Jeg fortsatte Smash- og potetgull-kjøret, mens siden det var slutt på kransekaken kompenserte jeg med muffins. Jeg oppdaget dessuten gleden ved kakebaking, og hadde en spesialitet; en slags eplekake med marsipan der man gjerne kunne kutte ut eplene. Det gikk minst to slike i februar. Masse muffins.

Mars
Siden yngstemann har bursdag i mars, og ett nyttårsforsett var å ta bedre vare på familien min, bakte jeg meg gjennom en del alternative kaker. Siden jeg er en elendig kakebaker, spiste jeg de fleste i smug, og da det ble tid for bursdag, ga jeg ham penger slik at han kunne ta med seg noen venner på Peppes. Alle var fornøyde med det. Muffins-kjøret fortsatte, men nå hadde jeg begynt å putte bringebær og blåbær i formene under dekket av at de skulle inngå som én av fem om dagen.

April
Påskemorgen slukker sorgen, sies det. Bare tull, selvsagt. Snop slukker sorgen. Og gir en hel masse sorger, som igjen må slukkes. Gjerne med potegull og dip. Ben&Jerry's med marshmallows ble en hit. Fem liter, Ben&Jerry's for å være nøyaktig. Jeg oppdaget at det var mulig å lage Tiramisu med muffins i stedet for Lady Fingers. Når man først tar seg bryet med å lage Tiramisu, bør man lage dobbelt opp. Tiramisu er best dagen etter.

Mai
16 Fruktnøtt (200 gram pr stykk) og masse is. En og annen kake.

Juni
18 Fruktnøtt og MASSE is. Kaker, muffins og mer is.

Juli
Fruktnøtt (klarte ikke telle dem) og vaniljeis med smeltet sjokolade. Jeg begynte å lage en frossen kake av sjokolade, sjokolade og krem og mer krem.

August
Nidar lanserte Bergene Melk med nøttemiks. Jeg så det som mitt lodd i livet å sørge for at produktet ikke ble trukket fra markedet fordi det solgte for dårlig. Den lille kokosbollefabrikken åpnet i nabolaget. Jeg utvidet mitt lodd i livet til også å gjelde butikkens eksistens. Det ble en del kokosboller. Særlig siden de var smarte nok til å selge dem i pakker med åtte.

Bergene Melk med nøttemiks fra Polly


September
En dårlig godtemåned. Det gikk mest i kokosboller. Lite variasjon utover ulik topping på sjokoladebollene.

Oktober
Jeg gjenoppdaget Twist! Og ble så glad i Dajm-bitene at jeg regelmessig kjøpte en pose kun inneholdende Dajm-biter.

November
Tid for tax free. Anton Berg fikk et oppsving. Jeg elsker marsipansjokoladen fra AB.

Desember
Nøttesjokoladen fra Ritter er virkelig, virkelig god. After Eight er også godt, men etter tredve flak kan man bli litt kvalm. Trikset er å spise veldig fort, for da får man i seg ganske mye før kvalmen slår inn. Jeg hadde dessuten en uheldig episode med Tyrkisk pepper. Etter at snoplagrene på hytta er fylt opp før julefeiringen, kan jeg allerede nå si at det kommer til å bli mye potetgull, Mozartkuler og multekrem i denne kroppen før 2013.

*

Så hva er poenget her? Jo. Mens jeg har skrevet meg gjennom sjokolade-, is og kakeåret 2012 har kvalmen kommet snikende og jeg har lagt på meg to kilo. Jeg føler meg mett selv om det er flere timer siden jeg sist stappet noe inn i kjeften.

Dette blogginnlegget er et innlegg jeg kommer til å lese hver gang sukkertrangen melder seg, og det samme kan du gjøre. Kanskje du vil skrive det ut og lime det opp på kjøleskapet? Det er lov, men jeg anbefaler at du skriver ditt eget. Hvis du ikke husker hva du spiste i 2012, kan du bare begynne å logge det du spiser i 2013. Det er også en effektiv kur. Bare husk at du må være ærlig, ellers har det ingen effekt.

*

Det er opp til deg. Kanskje er du superhappy med kroppen din, og det er i så fall fint for deg. Men hvis du trenger hjelp, så er jeg her. Vi kan dele sjokoladehistorier hvis det virkelig røyner på. Vi kan rett og slett bli sånne sponsorer som de har i anonyme alkoholikere.

Lykke til i 2013. Jeg er en venn som forstår deg uansett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar