Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

søndag 23. desember 2012

En tid for overraskelser

I år tok det fire minutter å pynte til jul. Det var to minutter mer enn beregnet, for jeg måtte lete etter den ene julestjernen. Letingen ga null resultat. Åtte julenisser, én julestjerne, en julenissegreie som henger i vinduet og en glassengel som også henger i et vindu er alt vi har. Og det er cirka åtte julenisser og en julenissegreie som henger i vinduet for mye.

I år gikk vi for et enkelt juletre

Jeg er ikke så glad i jul, og jeg er ikke så glad i nips. Ikke liker jeg julekaker og julemat heller. Men jeg liker å få gaver. Restriksjoner på når jeg skal få dem, irriterer meg.

Siden det er lille julaften i dag, prøvde jeg meg: "Du ... burde jeg ikke få en liten pakke i dag som det er lille julaften?" Han svarte at han ikke hadde kjøpt en liten pakke til meg. Hvis det er riktig, betyr det at jeg heller ikke i år får Lotus nummer 3 fra Ole Lynggaard.

Lotus nummer tre fra Ole Lynggard


Men den som venter på noe godt, også videre. Jeg gråter ikke av den grunn. Jeg gråter heldigvis ikke så ofte, og hvis jeg gjør det, sitter jeg mest sannsynlig foran TV'n og ser på en romantisk film. Gjerne Love Actually. (Det er utrolig trist at lille Sam har mistet moren sin. Litt pussig at hans sørgende stefar finner seg en kjæreste før filmen er over - den går tross alt bare over ni uker - men kjærlighetens veier er uransakelige.)

*

I år gledet jeg meg mer til å gi julegaver enn til å få dem. Gavene til mine foreldre og til min svigermor er nøye valgt ut. For to dager siden ringte min far: "Jeg tenkte jeg skulle få noen tips av deg før jeg gikk og kjøpte iPad, men nå har jeg kjøpt den, så da får jeg heller få litt hjelp når jeg skal sette den opp," sa han fornøyd.

Jeg stoppet midt i veien i Majorstukrysset. "HAR DU KJØPT DEG IPAD TRE DAGER FØR JUL???? HVILKEN IDIOT ER DET SOM KJØPER SEG IPAD TRE DAGER FØR JUL????"

Han hadde ikke noe fornuftig svar på det, så jeg la på og ringte min bror som skal feire jul sammen med dem. "HVORDAN KUNNE DU LA FADER'N SLIPPE UT FOR Å KJØPE SEG IPAD????" spurte jeg rolig. Han sa at han var på tur med bikkja, men vi var enige om at vi har en far som er utrolig trang i nøtta. Eventuelt som ikke så vant til å få fine gaver.

Nå ligger det en helt ny iPad til salgs på finn.no "grunnet dobbeltkjøp (julegave)". Se kode 38975419.

*

Min kjære kan også glede seg til jul i år. Han får ny boblejakke i litt festlige farger (80-tallet er jo så in i år) og gavekort på gitartimer i tillegg til en ny gressklipper vi kan ha på hytta på Ringshaug.

Disse tre tingene er det han ønsker seg minst av alt i hele verden (dermed blir han maksimalt overrasket), kanskje med unntak av herresmykker. Men julen er jo en tid for overraskelser og dessuten har vi snart 15 års bryllupsdag, og da kan det jo hende han får et pent, bredt gullarmbånd med tilhørende halssmykke.

O'lala

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar