Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

lørdag 26. mai 2012

Mygg-hjerne

I kveld har vi hatt en gjest til middag. En ubedt, feit mygg som har tatt for seg av kneet til yngstemann fem ganger. «Se det positive i det, det er i alle fall noen som liker deg,» sa min mann, altså hans omsorgsfulle far.

Mens Aloe Vera-tuben ble tømt og griseriet massert inn i kneet som hadde hovnet opp til dobbelt størrelse, bestemte myggen seg for å hviske noen søte ord inn i min manns øre. «Bzzzz,» sa myggen flørtende og fikk et dominant klask til svar. Det var ikke på langt nær så erotisk som det høres ut.

Min mann dro til myggen og forårsaket samtidig et midlertidig hørseltap på sitt høyre øre. Dessuten tror han kanskje at han greide å slå det kåte innsektet inn i øregangen.

Han synes imidlertid det er helt ok å bare høre skurr; slik unngår han både min gnåling, bikkjas bjeffing når danskebåten går forbi og lydene fra TV’n som akkurat nå sender Eurovisjonens sangkonkurranse. Før trommehinnen fikk seg en smell, fikk han med seg Moldova og et par andre land som heller ikke er merket av på kartet til skoler med dårlig økonomi.

«Jeg savner Sovjetunionen, jeg,» sa han litt oppgitt, og jeg antar at det var kritikk til musikkvalget til alle disse utbryterepublikkene og ikke en hyllest til USSR’s politikk.

 

Etter oppsummeringen, der vi måtte lide oss gjennom smakebiter fra samtlige deltakerland, satt han med åpen munn og så vantro på pauseinnslaget. Jeg fulgte nøye med - på munnen hans - i tilfelle myggen skulle ha klart å komme seg ut den veien.

Men nei, da. Myggen er nok der fremdeles, og jeg forstår den. Jeg har alltid hatt et ønske om å se hva som skjer der inne, jeg også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar