Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

søndag 10. juli 2016

Små grønne menn. Og noen blå.

Jeg har satt meg ganske godt inn i fotball før kveldens finale. Jeg vet for eksempel at Portugals Ronaldo stiller med tallet 7 på ryggen og at Frankrikes Griezmann gjør det samme.

Heldigvis har de forskjellige farger på draktene sine (Portugal har grønne, men spiller i rødt i dag) dessuten er Ronaldo ganske kjekk (men helledussen så ung) så det skal gå an å holde dem fra hverandre.

Det jeg ikke vet er hvor mange spillere som er på hvert lag. Er det 11 pluss han som står i mål, eller er det 11 inkludert han som står i mål?

*

Jeg googlet. Det er 11 til sammen. Nå vet vi det begge to.

*

NRK teller ned til kampen, og jeg følger nøye med. De skal fylle halvannen time med koseprat før finalen begynner, og for moro skyld har de satt opp drømmelaget sitt:


Jeg lurer på hvorfor. Hvorfor har de tatt seg bryet med å sette opp et lag som aldri kommer til å spille? Eller har jeg misforstått alt - er det mulig at Europa skal spille mot de andre verdensdelene i VM? Og at dette er selve Europa-laget?

I så fall er det veldig sannsynlig at dette er verdens beste lag, for så vidt jeg vet spiller store deler av verden en helt annen sport når de snakker om fotball.

Da, tenkte jeg, er det kanskje dette laget som skal spille hvis vi finner liv på andre planeter og bestemmer oss for å spille leggskinnene av de vi finner der.

*

Du har vel for lengst forstått at jeg ikke har sett mye fotball i mitt liv, og du har muligens en gryende mistanke om at jeg synes det er morsommere å tenke på små grønne menn (som ikke er grønne fordi de spiller for Portugal) enn på en gjeng som løper etter en ball på en diger plen.

*

Siden jeg muligens er over halvveis i livet, innser jeg at en fotballkarriere ikke er realistisk. Men fotballekspert, det må jeg da kunne bli? I alle fall hvis det å være fotballekspert ikke krever mer enn å være PR-ekspert eller forsvarsekspert.

Jeg lover deg: der er det ikke mye som skal til.

Vært i Forsvaret, sier du? Ok, det holder. Du er ekspert. Jobbet i PR-byrå, sier du? Og du er over 35? Du er ikke bare PR-ekspert, du er en nestor i PR-faget.

*

Jeg så semifinalen mellom Tyskland og Frankrike, og i 1998 så jeg Norge slå Brasil. Dette kan jeg.

Fotballkommentatorer og -eksperter kan gå hjem og vogge, det er en ny sheriff i by'n.

Corner er mål!
Offside er uforståelig og dommeren er en ku.

Frankrike vinner 3-1.

Allez les Bleus!

PS Beklager Ronaldo, men den lysegrønne fargen dere har på strømpene er virkelig ikke pen. Dessuten bør du bytte frisør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar