Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

fredag 12. juni 2015

- Fløtt deg. Nå!

- Det er så mange idioter i trafikken i dag, sa min mann oppgitt.

For en gangs skyld var jeg enig. Det var et lite mindretall som fulgte trafikkreglene og enda færre som holdt seg til normal folkeskikk. Fotgjengere med intense dødsønsker vrengte ut fra fortauene og fikk bilene til å teste ut bremseeffekten, og syklister kjørte på rødt og sto stille på grønt.

En bil sto i veien for trikken og prøvde å rygge inn i bilen bak, og en hundeeier gikk selv på fortauet og lot begge bikkjene rusle midt i veibanen.

*

For ordens skyld må jeg opplyse om at bilen som sto i veien for trikken var min, men det var ikke meg som kjørte, for jeg hadde glemt bilnøkkelen hjemme. Det førte til at min mann måtte gå fra sitt kontor til mitt, for bilen sto hos meg; der han hadde plassert den i dag morges.

Vi kjører sammen til og som regel fra jobb. Vi kunne med andre ord klart oss med én bil.

Vi har tre biler og to og en halv parkeringsplass, noe som gjør parkering til en risikosport. Heldigvis er det våre egne biler vi skraper opp hvis vi bommer på ryggingen.

*

Da vi kom kjørende ned i garasjen for å parkere i ettermiddag, var vi litt irriterte begge to. I alle fall jeg.

Fra flere titalls meter så vi at det sto en bil og sperret for oss. 

- Hva faen!? sa min mann.
- Helvete! sa jeg.

Da vi kom litt nærmere, så vi at bileieren satt i bilen og at bilen holdt på å bli ladet opp.

- Han må bare flytte seg! sa min mann.
- Jeg går ut og ber ham flytte seg, sa jeg.
- Nei, han ser oss sikkert. Han flytter seg, sa min mann uventet harmonisk.
- Jeg går ut, sa jeg.
- Nei! sa min mann.
- Vær så snill! Jeg trenger det, sa jeg og gikk ut av bilen før han fikk holdt meg fast.

Sannsynligvis hadde han rukket å holde meg fast, hvis han bare ikke hadde vært så opptatt av å ta bilder av meg i nasjonens - eller i alle fall parkeringens - tjeneste.

Jeg marsjerte bort til den lille loppa, trakk støpselet ut av kontakten, holdt det opp i trynet på fyren i bilen som det skulle vært en mikrofon og sa "Vi skal parkere, og du må flytte deg. Nå!"

Han ble så skremt at han glemte å ta med seg ledningen, og det kan ha skjedd at den ble overkjørt av en to tonn tung Mercedes som manøvrerte seg inn på en utrolig smal parkeringsplass.

6 kommentarer:

 1. Jeg har selv elbil og ville lett forlatt min lader til sekstusen (ja, jeg kødder ikke, seks tusen) kroner for å unngå ditt sinne. Men takk for latter og smil, det gjorde susen sammen med kaffe og sjokolade!

  SvarSlett
  Svar
  1. Oj! Shit! Dette så bare ut som en vanlig skjøteledning ...?

   Slett
  2. Om den opprinnelig var koblet til bilen, og så ut som en mikrofon, så var det nok en ladekabel. Hent den og selg den på finn, vips så har du nok til mange blomster (gud som jeg flirer her inne, jeg har nesten blitt en stalker).

   Slett
  3. Ha, ha! Det er litt av en finn-annonse: "Stjålet og mulig påkjørt ladekabel til el-bil selges til høystbydende for å finansiere nye blomster ettersom de jeg har hele tiden visner på pur faen."

   Slett
 2. Jeg hadde delt den på facebook! *hirr hirr*

  SvarSlett