Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

lørdag 22. november 2014

Mørke sjokoladeutsikter

Det spøker for kakaobønnene, visstnok. Både klimaendringer og sykdommer ser ut til å ta knekken på den lille bønna.Jeg minner om at kakaobønner er en forutsetning for at man skal kunne lage sjokolade. Forsto du omfanget av dette nå? Ikke mer sjokolade? Ingen flere varme kopper med ekte kakao? Bare appelsiner og ingen Kvikkjunsj på skituren?

Hvis du ble deprimert og lei deg nå, ber jeg deg ta deg sammen. Du kan leve et godt liv uten å stappe trynet fullt av sjokolade i ulike former, og det er faktisk ikke deg det er mest synd på her.

Kakaobøndene har det verre. Belgierne har det verst.

Tenk på stakkars Belgia! Ikke bare er de fra før Europas - ja, kanskje verdens - kjedeligste land med verdens kanskje mest uhøflige befolkning, de baserer også store deler av økonomien og omdømmet sitt på belgisk sjokolade. Dårlig vær har de også. Sist sommer var visst på en torsdag.

Du går ikke langt i Belgia uten å måtte forholde deg til en sjokoladebutikk. Faktisk går du uansett aldri særlig langt i Belgia - landet er ikke så stort, og det er så grått og trist der at du helst holder deg hjemme i ditt eget land.

Det eneste lyspunktet Belgia har, er sjokolade, og nå går det altså mot slutten.

Belgierne må forberede seg på at det eneste de nå kan skryte av er en inkontinent guttunge.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar