Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

onsdag 15. april 2015

Skal det være et glass krydret sitron?

Verden har fått et nytt verb. Det er mulig at verden har hatt det en stund, men jeg oppdaget det i helgen, og nå gjør jeg det: Jeg juicer.

Hvis du hører til dem som fikk med deg rettskrivningsvedtaket i 1979, og derfor skriver jus og ikke juice, vil du sikkert sette pris på at man også kan juse. (Men det ser jo helt merkelig ut, synes du ikke?)

Juicing (jusing) - her brukt som et substantiv (en juicing, juicingen, juicinger, juicingene) - går ut på at du drikker juice. Jeg tror ikke det holder å drikke et glass eple- eller appelsinjuice en gang i blant, for juicing er mer omfattende. Hvis du skal juice må du bare drikke juice. Hele dagen. Og gjerne flere dager på rad.

*

Jeg er nå på min første juice-dag. Av til sammen tre. Og jeg opplever nå sannsynligvis det største i-landsproblemet jeg har hatt siden jeg fant ut at jeg hadde fire kliss like nye bukser i skapet.

*

Mange presser sin egen juice. Det gjør ikke jeg. Jeg fikk ferskpresset juice levert på døren i går: Seks ganger tre flasker med ulik farge og innhold. Det vil si; av de seks flaskene jeg må drikke i løpet av en dag, er to like. Uheldigvis er det de som er laget av presset agurk, kål, selleri, sitron, ingefær og persille. Den smaker kål, lukter agurk og ser ut som en haug med smeltet gress.

Jeg er svimmel og sulten, og jeg har hodepine. Dessuten suser det i ørene mine. Grunnet høyt syreinnhold i dagens meny, er toalettet det mest besøkte rommet.

Merkelig nok har jeg ikke kort lunte, men det kan komme av at min mann ikke har kommet hjem enda.

*

Jeg har drukket tre av seks flasker, men jeg har ikke lyst på flere. Det er 15 flasker av 473 milliliter igjen i kjøleskapet. Litt mer enn syv liter, med andre ord.

"Minn meg på hvorfor vi gjør dette, er du snill," skrev jeg til min venninne som begynte juicingen i går. "Det er veldig sunt (eller kanskje ikke?). Du vil føle deg bedre i morgen," lovet hun.

*

Jeg tror det er sunt. For den følelsen jeg har nå, er den motsatte følelsen av å spise is eller styrte en pose M.

Og alle vet at fråtsing i tomme kalorier ikke er sunt.

Pokker at jeg kom på det med is og M.

Jeg blir nødt til å drukne sorgen over min selvpålagte snopnekt med en flaske Spicy Lemonade. Tipper magen blir glad for noe å jobbe med selv om det er sitron, agave og cayenne.

Eller kajenne, da. Hvis du insisterer på å unngå anglofisering av språket.

Whiskey og juice

4 kommentarer:

 1. Jeg ler så tårene triller....

  SvarSlett
  Svar
  1. Tårene triller her også, men det er nok fordi jeg aldri skulle ha drukket en halvliter sitron med cayenne. Shit in, shit out.

   Slett
 2. Svar
  1. Dag to har vært topp! Den grønne guffa smakte helt (nesten) greit :-)

   Slett