Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

lørdag 7. juli 2012

Harmoni vs hormoner

Det var overskyet, og vi benyttet muligheten til å ta en handlerunde. Oppdraget var 1 Hente ny ruter på feriepostkontoret 2 Kjøpe vin 3 Handle mat og 4 Fylle bensin på kannen til gressklipperen.

Det var ren harmoni og null hormonutbrudd. Helt til vi kom til bensinstasjonen.

En harmonisk bensinpumpe. Helt i min ånd. Not.

Han kjørte helt inntil en pumpe og spurte om jeg ville at nøkkelen skulle stå i bilen. «Nei, det er ikke nødvendig, men skal du fylle bensin på bilen også?» spurte jeg.

Forholdsvis uskyldig.

«Ja,» svarte han og så på meg som om jeg var mindre begavet. Hvorfor skulle han ellers stå akkurat her, liksom?

Ok.

Jeg vurderte om jeg skulle nevne det åpenbare, men siden jeg allerede hadde hisset meg en smule opp noen timer tidligere og skreket «Jeg blir så jævla lei av at det skal være så fordømt vanskelig å få gjort noe her!» bare fordi han ikke umiddelbart gikk ut og bygde en ny platting utenfor annekset da jeg sa «Vi burde vel bygge en ny platting utenfor annekset,» droppet jeg det.

Han gikk ut av bilen og kom inn igjen etter få sekunder.

Det ble umulig å la være; «Feil side, ja?» spurte jeg med et ondt glis. Han bare så dystert på meg. Og kjørte rundt pumpen.

Og hva skjer når man bare kjører rundt en pumpe? Jo, da vil den samme siden av bilen fremdeles vende mot pumpen. 

Den som i vårt tilfelle altså ikke hadde bensinlokk.

Til hans forsvar skjønte han det ganske fort og kjørte til en pumpe lenger bort, men jeg rakk å gni det inn: "Du trodde det ble riktig når du kjørte rundt pumpen, ikke sant?".

«Hvofor sa du ikke noe da du skjønte at jeg sto feil?» spurte han. "Du er jo ikke akkurat kjent for å unnlate å påpeke at jeg gjør feil."

Det er selvsagt ikke riktig. I alle fall nokså upresist.

«Vel,» nøt jeg «hvis jeg hadde påpekt det - slik jeg gjorde sist - hadde du bare sagt at du skulle trekke bensinslangen over bilen og bedt meg slappe av fordi du ‘hadde kontroll’.»

Dessverre hadde jeg hisset meg opp mens jeg snakket. Jeg hørte selv at tonefallet gikk fra ironisk til usympatisk.

«Ikke kjeft på meg uten at jeg har gjort noe, da!» sa han.

Men han kommer sikkert til å gjøre noe galt senere, og det er godt med alt som er unnagjort.

1 kommentar:

  1. Ha ha ha!!! :D Håper dagen ble fin alilevel - og som du sier; like greit å kjefte å gi dem inn litt - de kommer jo uansett til å fortjene det senere på dagen - helt sikkert! ;)

    Monica

    SvarSlett