Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

torsdag 5. juli 2012

The missing link

Jeg har prøvd å forstå dette med Guds partikkel. Det skal visstnok gi svaret på alt, og det ser jeg virkelig frem til.

Ikke bare lurer jeg på hvordan jorden ble til, hvor universet slutter, om vi er alene i verdensrommet og slike store ting, men hvis denne lille greia kan gi svar på alt dette, må den også kunne gi svar på mindre og mer trivielle spørsmål jeg brenner inne med.

  1. Hvorfor begynner det alltid å regne rett etter at man har vasket vinduer eller bilen?
  2. Hvordan kan man gå opp i vekt mens man sover?
  3. Hvorfor er det så forbanna mange kalorier i en Fruktnøtt, og er det riktig å si at rosinene og nøttene teller som to av fem om dagen?
  4. Hvorfor er de så mange teite reklamer?
  5. Hva er corner og hvorfor er det mål? Og hva er så spennende med fotball?
  6. Er det noe poeng i mygg og edderkopper? Og måker?
  7. Hvordan kan filmen om Titanic bli så populær når alle vet slutten på den?
  8. Hvorfor gadd jeg ikke gjøre en litt større innsats i fransktimene på gymnaset?
  9. Se over og bytt ut fransk med matte.
  10. Hvorfor ble ikke ideen min om grillet indrefilet med marshmallows mottatt og hyllet når alle liker begge deler?

I tillegg til dette lurer jeg på hvorfor menn ofte sier at de ikke forstår kvinner. Hvorfor vil de avsløre at de er så trange i nøtta? Vi er jo enkle vesen som er snille og greie når vi blir behandlet pent. 

Hvis vil mot formodning skulle være gneldrete og urimelige til tross for god oppførsel fra den vi bor sammen med, er det enten fordi den vi bor sammen med er usannsynlig trang i nøtta akkurat den uken eller at vi er utsatt for PMS, eller begge deler.

Uansett er det ikke vår feil. Jeg skylder på han med partikkelen.

I det hele tatt har Han mye å svare for, men jeg tipper at denne partikkelen alle fysikknerder i verden nå sitter og smiler fornøyd over, ikke kommer til å oppklare et kvidder rundt det som står i Bibelen. Paradoksalt nok mistenker jeg at historien om Adam og Eva nå kommer til å virke enda mer usannsynlig.

Her er en ting til jeg lurer på: Hvordan festet de fikenbladene?

Min mann trodde forresten lenge at menn hadde ett ribben mindre enn kvinner (ref at Eva ble skapt av Adams ribben). Og når jeg sier lenge, mener jeg til han var godt over 30 år.

Misforståelsen ble oppklart, men jeg kunne vel neppe forestilt meg et mer klønete sted å diskutere dette med ham; vi satt i kirken og skulle overvære vielsen til et vennepar der brudgommen nå er lege. Følgelig var omtrent halve kirken full av medisinstudenter.

Siden min kjære er en mann som lett overbevises av egne meninger og oppfatninger, ble det en liten, men intens diskusjon som endte med at jeg nesten ropte av frustrasjon «Nei, menn og kvinner har nøyaktig like mange ribben, og for øvrig er et siste gang jeg forteller deg at mennesker bare én mage».

Denne misoppfatningen ble nemlig også regelmessig hevdet i vårt hjem. At vi skulle ha én mage til mat og én til drikke fant han helt naturlig inntil jeg spurte hvor han trodde tynn havregrøt ville havnet.

Bortsett fra medisinske feiloppfattelser (som irriterer meg kraftig og som derfor kan være konstruerte), er han en meget kunnskapsrik mann med god dømmekraft. Og siden jeg akkurat har hatt bursdag og det er et halvt år til julepresangene, hadde jeg ikke trengt å si det. Kjekk er han også.

Når denne partikkelen begynner å snakke skal jeg spørre hvorfor han er sammen med meg.

Jeg trodde VG hadde fått tak i Harry Potter til å besvare lesernes spørsmål og ble så glad da jeg forsto at dette var en ekte ekspert. Det hadde vært veldig dumt hvis denne partikkel-saken bare var oppspinn fra Galtvort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar