Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

lørdag 14. juli 2012

Maxbo-vold

Vi har vært på Maxbo. Det er en opplevelse i seg selv, og det er en fin-fin familieaktivitet når det likevel er så kaldt ute at man må gå med både ull og boblevest.

På handlelisten sto planker og ny drill slik at vi (det vil si min mann) kan bygge en ny platting utenfor annekset til hytta.

Vi styrte rett mot avdelingen for driller og andre morsomme ting. Jeg liker verktøy, men verktøy og verktøyselgere liker ikke meg. I selgernes øyne er jeg en teit kjerring som burde blitt hjemme og laget mat eller sydd en gardin, men siden jeg likevel er med, antar de at min eneste misjon er å kritisere de høye prisene.

De tar så feil.

Selgeren og min kjære hadde blitt enige om en drill til rundt 1.500 kroner som visstnok skulle holde lenge til vårt bruk (litt skruing i et par planker i året). Mens min kjære hentet vår gamle drill for å levere den inn (han er veldig flink med miljøet og sånn) spurte jeg hva som var så mye bedre med den drillen som var 1.300 kroner dyrere.

Kan også benyttes til øyekirurgi  

Siden det bare var meg og bikkja i mils omkrets, måtte han svare, og da han oppdaget at jeg synes den litt større drillen var kulere, ble jeg plutselig til et menneske og ikke bare en kjerring. Da min kjære kom tilbake med returavfallsdrillen ble han og selgeren enige om å gå opp et hakk.

«Hun stilte akkurat de riktige spørsmålene,» sa selgeren forklarende til min mann som om jeg igjen var blitt slukt av gulvet. Jeg kremtet for å gjøre oppmerksom på min eksistens, og han snudde seg mot meg med en barnehagetantegrimase og tilsvarende tonefall; «Det er akkurat som forskjellen mellom en gammel og en ny symaskin ...» rakk han å forklare før han ble var et par øyne som gjorde ham litt forvirret et øyeblikk. Jeg kunne se at han ble litt engstelig, for han tok seg beskyttende til utsatte deler av kroppen.

«Forsiktig nå,» advarte jeg, men han var ikke smart nok.

Det eneste som var sterkere enn redslen for å bli alvorlig lemlestet var mannssjåvinismen hans: «Forskjellen på denne og den som er billigere er som en symaskin du må tråkke igang og en du bare kan presse foten ned på også går den av seg selv,» sa neandertaleren. 

En symaskin, altså. Hvorfor skulle jeg vite noe som helst om symaskiner? 

Og hvorfor tror han at jeg er så gammel at jeg har et forhold til de symaskinene som må tråkkes i gang? Motoriserte symaskiner kom på markedet på midten av 1800-tallet!

«Ja, eller så kan man si at slagboret gjorde forskjellen,» sa jeg og glodde ham stivt inn i det øyet jeg hadde bestemt at han skulle få beholde.

2 kommentarer:

  1. Skratter godt her. Minner om et par episoder jeg selv har vært ute for.

    SvarSlett
    Svar
    1. Er redd det skjer igjen. Men du? Det er utrolig hyggelig at noen leser gamle innlegg! Måtte bare si det :-)

      Slett