Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

onsdag 8. oktober 2014

Navlebeskuelse

Jeg har nevnt det før: Gud kunne gjort en bedre jobb på et par felt. Ikke misforstå. Jeg er dødsimponert over hva Han har fått til, men likevel ... hvis han er så allmektig, kunne han ikke grepet inn og fikset småting som ikke er helt optimale?

Jeg tenker ikke på de fattige barna i Afrika. Eller det vil si - jeg tenker en hel del på dem, og i tillegg tenker jeg en del på krig og fred og sånn - men det er ikke det jeg mener Han burde fikset opp i.

Faktisk mener jeg at det er vår jobb.

*

Når det gjelder kroppen vår, har vi begrensede måter å endre den på. Du vil kanskje protestere her, og før du gjør det vil jeg si at jeg er enig med deg hvis du tenker på kirurgi, for eksempel. Et menneske kan dessuten både forbedre og forverre kroppen sin ved spising og trening.

For ikke å snakke om hvordan man kan ødelegge både for seg selv og andre (fysisk og psykisk) hvis man misbruker rusmidler. Vi kan til og med endre arvematerialet vårt hvis vi er uforsiktige.

Dette er giftig. Ikke spis sånne. Da kan du kødde med genene dine.

Men se bort fra alt det der hvis du kan.

*

La oss se litt på navlen.

Navler er ekle og har ingen funksjon.

Navlestrengen har imidlertid en fantastisk funksjon. Og det er her jeg tenker at Gud har gjort en jobb få - muligens ingen - kan gjøre etter Ham. Vi mennesker kan lage babyer. Tenk det! Og frem til de er født er navlestrengen livsviktig.

Men navler? De er jo bare arr som burde grodd rett etter at navlestrengen ble kuttet. Det er ingen som helst grunn til at vi skal ha en grop midt på magen. Er den der for å minne oss på at vi er født av et annet menneske? I så fall er det temmelig teit. Alle er jo født, liksom. Vi kommer ikke unna generasjonene før oss om vi aldri så gjerne vil.

*

Jeg mistenker at Gud rett og slett glemte å gjøre noe med navlen. Jeg tror Han ble litt stresset da Han oppdaget at mannes testikler ble hengende og dingle midt under der, og rett og slett glemte neste punkt på listen, nemlig navlen.

For det er jo ikke tvil om at navlen kunne hatt en funksjon når den først insisterer på å være der den er. Den kunne for eksempel vært en ventil som slapp ut luft før den ble så forpestet av bakterier at den heter en fjert.

Og mens jeg er inne på det temaet: Ikke tro at den som går bak deg ikke kjenner det hvis du slipper ut luft mens du går på et fortau. La oss bare si det sånn i kveld.

2 kommentarer:

  1. Etter diverse operasjoner på midtpartiet, har jeg nesten ikke navle igjen. Og navle man må ha q-tips for å holde ren, er i hvert fall bortkastet!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har samme erfaring (operert 13 ganger i magen). Hadde den enda vært utstyrt med en glidelås! Eller en liten knapp, i det minste.

      Slett