Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

onsdag 1. januar 2014

Ti ting jeg ikke gjorde i natt

Allerede nå merker jeg at 2014 kan bli et utfordrende år. Klokken fem i natt lå jeg fremdeles søvnløs og hørte på dunkingen fra feirende naboer, og mitt forsett om å bli et bedre menneske holdt på å gå til helvete før jeg hadde gjort en eneste god gjerning.

*

Jeg trøster meg med at jeg ikke gjennomførte noen av de utspekulerte metodene jeg lå og moret meg med:

 1. Jeg har ikke utløst brannalarmen og spent ben på gjestene da de strømmet ut for å redde sine usle liv (fordi det ville vært veldig uforsvarlig i og med at brannbiler fulle av brannmenn ville sløst bort tid her fremfor å slukket faktiske branner med flammer, og fordi det koster 10.000 kroner å utløse en falsk alarm)
 2. Jeg gikk ikke ned og malte "REDRUM" på døren med ketsjup eller sprittusj (fordi det antakelig ikke hadde stoppet musikken)
 3. Jeg brukte ikke balltreet på ringeklokken (kan egentlig ikke komme på noen god grunn for at jeg ikke gjorde det)
 4. Jeg ringte ikke politiet (se punkt 1 med unødig bruk av nødetater)
 5. Jeg stablet ikke 100 fulle vannglass utenfor døren deres (for jeg var redd de skulle snu og fortsette festen)
 6. Jeg knuste ikke noe utenfor døren deres (for jeg regner med at de har sko på seg)
 7. Jeg tuperte ikke håret og tok på meg grønn fuktighetsmaske og ringte på for bare å bli stående å svaie mens jeg skjelte voldsomt og siklet (men den SKAL jeg bruke en gang)
 8. Jeg pusset ikke bikkja på dem (hahahahahaha, han veier 11 kilo)
 9. Jeg satte meg ikke utenfor med popkorn og Farris og mobilkamera for å filme dem da de var ferdig med festen, og jeg har ikke lagt NOE ut på Youtube (ikke noe!)
 10. Jeg ringte ikke engang på for å gå berserk og bite over ledningene til høytalerne (fordi jeg visste at de ikke kom til å høre at jeg ringte på og fordi jeg er usikker på om jeg ville få strøm i meg når jeg bet over ledningene)
*

Men livet er jo ikke bare moro, og så langt ser det heller ikke ut til at 2014 blir særlig gøy.

Jeg har innført sukkerstopp og kommer til å videreføre shoppestoppen.

Shoppestoppen skal gå greit i dag, ettersom det er stengt i butikkene, men sukkerstopp etter en så begredelig natt? Normalt hadde jeg trøstet meg med is i halv femtiden og stått opp ved 11-tiden bare for å kickstarte med en liten kake.

Min siste sjokoladebit var en hjemmelaget troika-konfektbit med marsipan, gelé og sjokolade. 

Kjære konfekt, jeg kommer aldri til å glemme deg, men du skal vite at jeg kommer til å gjøre mitt ytterste for å trene deg bort.

*

Kjære venner, alt dere trenger for å opprettholde nyttårsforsettene deres er å holde ut én dag til. Husk det i morgen også. Og dagen etter det. Og så videre.

Det er 2015 før du aner det.

Bak denne døren bor minst ett hensynsløst menneske.
Ok. Det er min dør, jeg gadd ikke gå ned for å ta bilde av naboens dør, men den er akkurat lik.


2 kommentarer:

 1. Jeg har ringt på hos naboen på¨andre siden av veien, under det jeg trodde var en fest - uten reaksjon. Da gikk jeg inn og fant alle festdeltakerne i full søvn. Da jeg slo av musikken våknet alle, og jeg var ikke spesielt vennlig.

  SvarSlett