Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

mandag 25. februar 2013

Dagens viktigste nyheter

Det kan være en slitsom jobb å holde seg oppdatert på det som skjer i verden. Derfor har jeg gjort det for deg. Det viktigste du må være klar over i dag, er at det kan hende at Tone og Aksel har gått fra hverandre. Hvis du vet hvem de er, kan du godt gråte litt nå.

Og mens du tørker tårene, kan jeg fortelle dem som ikke aner hvem de to er, at de er - eller har vært helt opp til i dag (kanskje) - Norges aller, aller, aller fremste superpar. Hun (24) og han (37) er berømte på hvert sitt område; hun synger og lager realityserie om livet sitt og han er skuespiller og regissør.

Ingen har så langt spekulert i om bruddet skyldes alders- eller høydeforskjell

Årsaken til bruddet er ikke kjent - og de har ikke engang bekreftet det selv - men siden det står i alle nettavisene jeg har lest, må jeg anta at det i alle fall er et snev av sannhet i ryktene om at Tone har flyttet ut av villaen de kjøpte i 2010 for ca 11,5 millioner. Nå er den villaen verdt mye, mye mer - og en av grunnene til det skal være at stemoren til Aksel er interiørarkitekt.

*

Nå vet du alt som er verdt å vite om denne saken. Bortsett fra om den er sann, selvsagt. Men det er det bare Tone og Aksel som vet, og siden de ikke ha tvitret på lenge, er det umulig å vite noe sikkert.

*

Jeg dekker ikke sport. Det er to grunner til det; For det første er det umulig - med mindre du ligger i koma - å unngå å få med seg sport i dette landet. Og for det andre er jeg så lite interessert i sport at det bare ville blitt flaut om jeg skulle prøve meg på å referere det. ("Noen gikk på ski. Norge vant.")

*

Så det var innenriksnyhetene. Nå blir det utenriks, og vi går til Italia. Det er der det skjer.

Stikkordene er valg og gamle menn med til dels tvilsom fortid. I alle fall fremstilles det slik.

Vi skal snakke om pavevalget først.

*

Som kjent trakk paven seg fordi han ikke var ung og frisk nok til å ivareta vervet sitt. Og i etterkant av det, har sladderet og intrigene virkelig blomstret. Neste gang jeg hører en mann klage over at vi kvinner  liker sladder, kommer jeg til å kline et bilde av disse gutta opp i trynet på ham:


Det sies nemlig at pavevalget overskygges av skandaler om homonettverk, pedofili og antasting av prester. De to siste er jo aldeles ikke bra, men for min del må homser i alle land lage så mange nettverk de bare vil. Så lenge nettverkene er åpne, selvsagt. Jeg mener ikke åpne for alle, men åpne som i at det ikke er noen hemmelighet om hvem som er medlemmer.

Hemmelige klubber er ikke bra. Hemmelige nettverk og klubber bidrar som regel til at maktstrukturer skjules, og det er udemokratisk. Ferdig snakka. Det er ikke noe mer å diskutere.

*

Vi slipper ikke Italia, og går videre til det politiske valget. Italienerne - velsigne dem - har disse gubbene å velge mellom:


De to siste er de to som har fått mest oppmerksomhet. Mannen med vernehjelmen er stand up-komiker og plastikkdokka helt til høyre er den 76 år gamle skjørtejegeren Silvio B.

Stakkars Italia.

La oss legge ferien dit til sommeren, så bidrar vi i det minste litt økonomisk.

*

Å, nei! Jeg glemte jo nesten Oscar-utdelingen som var i natt. Kort fortalt: Kon-Tiki fikk ikke Oscar, en dame jeg aldri har hørt om snublet i trappen da hun skulle motta prisen hun vant og Heidi Klum hadde kveldens mest utringede kjole.

Det var alt.

Ha en riktig god kveld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar