Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

onsdag 13. februar 2013

"Kesha drikker sin egen urin"

Min mor har forsøkt å lære meg mye. Det er ikke hennes skyld at jeg bare kan regne prosent hvis det dreier seg om salg i dyre klesbutikker. Det er heller ikke hennes skyld at jeg aldri har sett poenget med å ha en konto der det står to månedslønner. ("I fall det blir bankkrise eller atomkrig, eller noe".)

Siden jeg er oppvokst ved Frierfjordens utløp, har hun dessuten minnet om viktigheten av å ikke drikke vannet man bader i og dessuten skifte til tørt tøy umiddelbart etter en svømmetur. Disse rådene har jeg fulgt til punkt og prikke i alle år. Jeg er den eneste som har med mer enn ti bikinier på badestranden, for det er jo et sant helvete å få tørket badetøyet mellom hver dukkert. Håndklær kan heller ikke være våte, så der blir det jo også en del bagasje. I tillegg til solseng, solstol og solhatt.

*

I alle år har min mor terpet på livsvisdommen "hvis du mener at alle rundt deg er dumme, er det sannsynligvis deg det er noe i veien med". Eller som hun sier når hun føler seg litt løssluppen: "Dom som tror at dom er dumme, dom er dumma dom". Jeg tror det er et slags svensk.

Etter flere års grubling med tiltakende styrke, har jeg kommet til at det ikke nødvendigvis er riktig.

*

Først må vi definere "alle". Siden jeg umulig kan vite noe som helst om "alle" har jeg valgt å ta utgangspunkt i det som blir presentert i nettavisene. Ja, jeg ser at det er en svakhet i resonnementet mitt, men dette premisset har jeg altså lagt, og sånn er det med den saken.

Så. Hvis jeg synes mye av det nettavisene skriver er ren idioti, skulle det altså - i følge min mors logikk - være meg som var idioten.

Det kan simpelthen ikke stemme. Se bare hva en tilfeldig valgt nettavis presterte for få minutter siden:

Dagbladet.no 13. februar 2013 klokken 21.30


Idiot? Moi? I think not.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar