Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

mandag 18. november 2013

Bill.mrk. Søker våt og tynn mann

Eller, mann og mann, fru Blom. Jeg søker den spikertynne unggutten som cirka klokken kvart på fire i dag dukket opp rett foran bilen min da jeg var på vei i rundkjøringen ved den amerikanske ambassaden.

Du hadde caps, rutete skjorte og et kamera i hendene.

Du så konsentrert ut.

Du så ikke meg.

Du hadde ikke refleks.

Jeg antok at du var lei av livet.

*

Enten er du vanvittig dum, eller så er du modigere enn de fleste av oss. Ikke bli sur hvis jeg heller over mot å si at du ikke nødvendigvis fremsto som særlig skarp.

Du husker kanskje ikke dette, for det kan jo hende at du ligger under et busshjul akkurat nå, men klokken cirka kvart på fire i dag regnet det, og i tillegg var det mørkt.

Området rundt den amerikanske ambassaden er godt utstyrt med fotgjengeroverganger, og du så ikke ut som du hadde det for travelt til å gå via en av dem - du så rett og slett ut som du ikke ante hvordan verden så ut rundt deg, og kanskje gjorde du ikke det heller. Men hvis du noen gang kommer til å lese dette skal du vite at:

Du holdt på å dø i dag.

Og jeg holdt på å bli hun som drepte deg.

*

Jeg kjørte ikke fort, så sjansen for at hjernemassen din hadde ligget klemt utover den våte bakken som makrell i tomat på tube mens den to tonn tunge bilen min sto godt plassert på den knekte ryggraden din, var ikke stor, men det kunne du umulig ha forutsett.

Og om ikke du er særlig interessert i livet, så tenk i alle fall på kameraet ditt. Det så veldig fint ut.

*

Jeg har et par råd til deg:

1 Ta på deg en regnfrakk når det er sånt vær som nå. Husk at selv om du unngår å få dekkmerker på ryggen, kan du likevel dø av lungebetennelse

2 Bruk refleks (Lærte ikke moren din deg det?)

3 Bruk fotgjengeroverganger. Slit dem ut. Lær deg å se på det som en tilfredsstillende måte å bruke fellesgodene våre på. Du har sannsynligvis vært med på å betale dem.

4 Se deg for når du går ute (og inne - de fleste ulykker skjer jo der)

5 Spis litt mer, for hvis den kvinnelige utgaven av Mister Magoo kommer sneglende rundt i en rundkjøring og kjører på deg, er det uansett greit med litt polstring.

Mr. Magoo (Google)
Vennlig hilsen Birgitte

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar