Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

lørdag 3. mai 2014

Hattekødd

Jeg er i et usedvanlig godt humør for tiden. Det kan hende at mine nærmeste ikke legger merke til det, men i så fall er jo det trist for dem. De skulle åpenbart ha fulgt litt bedre med.

Jeg plystret for meg selv i dag. Det er et tegn på sinnets munterhet - ikke nødvendigvis et tegn på gehør, men nå var det heldigvis ingen i nærheten som visste hva jeg mente å plystre.

Jeg snakket til og med til heisen! Nå ser til og med jeg at det kan være et funn for psykiatrien, men jeg vil kontre med at vi gale har det godt og at det, med mindre det har forvillet seg en flue eller et annet insekt inn i heisen, ikke skader noen. Fluer og andre med flere enn fire ben ligger tynt an uansett hvilket humør jeg er i.

*

Du får ikke vite hva jeg sa til heisen. Det blir mellom den og meg, men det er klart at tema var i retning av at "det går jammen opp og ned her i verden". Bikkja hørte alt. For han var selvsagt med.

Da han skjønte at jeg skulle ut, fløy han som en liten rakett ut gangen og la seg foran døren. Til tross for at han bare veier mellom 10 og 11 kilo, klarte jeg ikke dra ham vekk. Det var enklere å sette på ham båndet.

Jeg hadde to ærender: jeg skulle på apoteket for å spørre om jeg burde ta bivirkningen "problemer med korttidshukommelsen" av de nye migrenemedisinene mine alvorlig, men det glemte jeg.

True story.

Heldigvis husket jeg det andre oppdraget som var å hente bilen som sto et stykke ned på Majorstua. Eller -stuen som noen vil ha meg til å si. Nu vel.

*

Husk dette: jeg var i et SÆRDELES godt humør da jeg svingte av Sørkedalsveien og ned i garasjen.

Der åpenbarte det seg en idiot. I en Mercedes ML.

Som mente at han måtte ha så god klaring til veggene at det kunne passere en liten Golf mellom ham og betongen. Det er jo greit nok. Hvis du kjører med en L bakpå bilen (eller i panna) og snegler deg avgårde i 20 kilometer i timen.

Men det er ikke greit hvis du skyter opp av bakken i 50!

Likevel hadde jeg beholdt roen av alt dette, for jeg er forberedt på idioter. Jeg er jo tross alt godt kjent med idioter og har mange års erfaring med treg materie. Legg merke til at jeg ikke sier hvor all denne erfaringen kommer fra.

*

Det som fikk meg til å forme leppene til en tydelig ø-lyd - som merkelig nok fungerer på flere språk - var det faktum at fyren kjører (ja, jeg har sett ham før) rundt med en HATT fra Gucci!

Kast den, brenn den, gjør hva du vil, men ikke la meg se den på hodet ditt igjen

"KØDD!" skrek jeg. Siden han er uvant med det norske språket, kan det hende at han trodde jeg sa "FUCK!" som jo også har en slags ø-lyd når man skriker det høyt. Eller sier det lavt, for den saks skyld. Han hørte jo ikke hva jeg sa, men han så det helt klart. Vi sto støtfanger mot støtfanger. Og jeg rygget faen ikke.

*

Akkurat hva han trodde jeg sa, skal jeg forklare ham når vi ses neste gang. Da skal jeg også fortelle hvorfor jeg synes det er så inni hampen teit å gå med hatt i utgangpunktet, men særlig en hatt fra Gucci som er overstrødd med logoer.

Etter at jeg har ramset opp for ham at

1) Bare gubber over 80 kunne til nød komme unna med hatt. For 30 år siden.
2) De eneste som bruker Gucci med logo er gjengmedlemmer og folk som vil vise at de har penger, men egentlig tror alle at de har kjøpt fake dritt i Syden
3) Ta av deg hatten, den ser teit ut, men kan jeg anbefale en pose?

Etter denne reglen og eventuelle andre punkt jeg spontant kommer på, skal jeg si pent takk for at han var så snill å rygge. "Du kunne vært verre," skal jeg si.

Jeg skal også gi ham en kopi av episoden med Marve Fleksnes der han står på en bro og nekter å rygge.

Marve Fleksnes hadde hatt.

Et bilde sier mer en tusen ord

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar