Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

fredag 23. mai 2014

Kjære, jeg måtte bare

I dag kan den som vil kjøpe Dagens Næringsliv og få med seg magasinet D2 som blant annet inneholder en salgsannonse for min manns Corvette. I alle fall er det mitt ønske. At bilen blir solgt, altså.

Foto: Sune Eriksen, bildet er lånt fra D2

Men det blir den nok dessverre ikke, for uansett om min mann mot formodning skulle bli nedringt av kjøpere, vil han ikke selge sin kjæreste eiendel for all verdens rikdom. Derimot vil han kanskje tilby dem meg. Særlig etter han har lest dette.

Kjære Stein Jacob,

Jeg er så glad du har kommet ut av skapet. Som spontanshopper, that is. For når jeg leser artikkelen ser jeg at du bare måtte ha den. La meg sitere:


- Hvorfor ble det deg og Corvette?


- Jeg hadde lite jeg skulle ha sagt da selgeren fyrte opp bilen, V8-lyden fylte lokalet og yngstesønnen min Henrik utbrøt at "denne skal vi ha".


Vel, min kjære. Jeg har det på akkurat samme måte. Her ser du et bilde av min mislykkede shoppestopp (men svært vellykkede shopping) den siste måneden:

Den sorte jakken kostet 9.900, så har du en viss idé om den totale summen

Du forstår meg sikkert når jeg sier at det ikke er så lett når selgeren sier "denne/disse må du bare ha".


Jeg minner deg om ett sitat til fra D2 før jeg avslutter:

- Som å shoppe en familiehund? 
- Nei, det var et godt valg. Jeg smiler ikke så ofte, men når jeg kjører denne kommer smilet frem.

Kjære. Jeg unner deg å smile hele dagen. Det håper jeg du vet. Det hadde jo selvsagt vært hyggelig om du smilte litt når du var sammen med oss og bikkja også, men vi elsker deg også når du er sur. (Dessuten - var ikke det å kjøpe vår høyt elskede Whiskey et godt valg????)

Siden jeg tror du elsker meg, vet jeg at du også unner meg å smile, og siden jeg vet hvor skarp du er, vil jeg tro at du ser hva som IKKE er på bildet over.

Nemlig sko. Og du vet jo hvor glad jeg blir av å kjøpe en fem-seks skikkelig dyre par sko i slengen?

Så, kjære, jeg stikker ut en tur nå. Vi snakkes i kveld. Hvis du ikke er sur når du kommer hjem, kan du få se på skoene jeg kommer til å kjøpe.

D2 i dag


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar