Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

tirsdag 13. mai 2014

Menn jeg absolutt ikke har ligget med

Det er to ting du må vite om meg. Eller du må selvsagt ikke, men det kan være nyttig for å unngå misforståelser.

Det første er at jeg er litt naiv. En tidligere sjef introduserte meg som "Dette er Birgitte, hun forteller grove vitser hun ikke skjønner selv".

Det andre er at jeg er åpen inntil det pinlige.

Disse to egenskapene har enkelte ganger fått meg opp i problemer, men siden det hender at jeg også er litt treg, skjønner jeg ikke problemet. Ikke med en gang, i alle fall.

Min siste - så vidt jeg vet - bommert, skjedde sist onsdag i selveste Nasjonalforsamlingens kantine. Der de for øvrig har slike servietter:

Evig og tro inntil Dovre faller

Jeg satt der med forsvarsministeren og hennes politiske rådgiver, og på bordet bak oss satt Jan Tore Sanner og Trond Helleland.

Akkurat da tikket det inn en melding om at det ble hotellstreik og av en eller annen grunn begynte vi å snakke om det forestående landsmøtet til partiet Høyre. Jeg har en fortid i Unge Høyre og fant ut at jeg skulle skryte litt av det. Derfor sa jeg:

- Jeg var på Høyres landsmøte i Ålesund med de gutta der (pekte på Sanner og Helleland). Jeg dro dit som 16-åring og reiste derfra som 30-åring.

- Du må ikke si sånt! sa statsråden sjokkert.

Jeg mente at jeg godt kunne si det en gang til og tok sats for å gjenta det, men ble avledet av noen som kom med en bolle eller noe (så vidt jeg husker).

*

Da jeg kom hjem, kom jeg til å nevne episoden for min mann. Han glodde på meg.

- Du innser at du kan ha fått Norges forsvarsminister til å tro at du har ligget deg gjennom Unge Høyres sentralstyre på 80-tallet, sa han.

Jeg svarte ikke. Faktisk ble jeg overmannet av en helt invalidiserende migrene som holdt seg i flere dager. Også jeg! Gudsordet fra landet! Som debuterte fire år etter den siste av vennene mine, og som ble gjort til latter fordi jeg ikke klarte å gjette hva "den våte flekken" var selv etter fem forsøk i en svært offentlig quiz (teoretisk, kun teoretisk!) første året på Høgskolen i Lillehammer!

Jeg som var jomfru helt til Jan P. Syse hadde vært statsminister kjempelenge uten at det hadde noen som helst sammenheng. Jeg mente jo bare å si at jeg ble kvitt en god del illusjoner i løpet av den helgen. Rent teoretiske, altså.

*

I dag skulle jeg ha møte med ministeren og hennes rådgiver. To hyggelige mennesker med evne til å få folk til å slappe av.

Jeg var temmelig forknytt. Jeg trives ikke med å være forknytt. Jeg gjør mye for å kaste mine sorger i en gammel sekk. Jeg tror på åpenhet. Jeg tror at problemer forsvinner når de kommer ut i lyset.

Derfor sa jeg:

- Jeg har ikke ligget med Jan Tore Sanner og Trond Helleland, altså. Bare så det er sagt.

De så på meg. Begge to.

Jeg prøvde å forklare. Det gikk veldig dårlig.

De sa at de ikke hadde hatt rare bilder i hodet før nå. Og på en måte er jo det litt fint. Hvis man velger å se veldig positivt på det, mener jeg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar