Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

søndag 16. mars 2014

Rapport fra Amsterdam, dag 3

Denne historien kunne egentlig vært så kort: Jeg er sliten, jeg vil hjem.

Men noe skal jeg jo plage dere med, so here goes:

Holland er tresko og tulipaner, trodde jeg. Det må i så fall være i mer rurale strøk, og kanskje litt senere på året. Tanken på å gå like mye som vi har gjort de siste dagene med tresko, gir meg lyst til å gå barbent resten av livet, men det vil jeg jo helst ikke, for de som gjør det blir sett på som litt snurrige, og er det noe jeg ikke er, så er det snurrig.

*

Denne damen kan ha vært litt snurrig. Kåpen hennes var i alle fall nokså original:Vi har altså gått og gått. Vi har glant på de hollandske byhusene og blitt imponerte, både over utsmykningen og over at de er beboelige. Noen er så skjeve at man kan utvikle ulik lengde på bena hvis man bor der lenge nok.

*

De eneste trærne i blomst jeg har sett er disse:

Muligens rododenron


Men til gjengjeld var de jo riktig fine.

Noen pynter syklene sine, og det er jo søtt. I alle fall søtere enn kondomdressyklistene hjemme, men så skal jo ikke det så mye til heller. Kondomdressyklister er så og si motsatsen til søt, og det mistenker jeg at de er fornøyde med.

Jeg tror de var av plast

Andre pynter trappene sine,

Jeg hadde garantert sparket borti en av pottene

men det er slett ikke alle som bryr seg med å ha et innbydende inngangsparti.

Hjemmekoselig. Det ser ut som et hvilket som helst bed jeg kunne kalt mitt

Nå er det seks timer til flyet går, og jeg begynner å tenke at vi har litt dårlig tid. Jeg liker å være tidlig ute. Vi har fått innvilget sen utsjekk helt gratis til klokken tre - og tilbud om utsjekk klokken seks mot 200 euro, men det generøse tilbudet sa jeg nei takk til.

Hotellet anbefales, på tross av to vesentlige minuser: En pute som hvis den hadde falt over meg mens jeg sov hadde tatt livet av meg ...

Livsfarlig pute 1 og 2

... og en skrivebordslampe jeg trengte hjelp til å slå på. Det var litt flaut å ringe resepsjonen og spørre om det, men enda flauere at de sendte en fyr opp fordi jeg ikke skjønte hva de mente.

Det er en knøttliten knapp på toppen av den vertikale stangen. (Ipaden tilhører hotellet)


Hadde du sett den, kanskje?


Ses snart,
Birgitte

2 kommentarer:

  1. Herlig å lese dine innlegg! Jeg ler godt av alle innlegg! (...vel, blåser litt ekstra luft ut av nesen mens jeg smiler for meg selv.. Det er sånn jeg ler). Uansett, ser frem i mot hvert nye innlegg, so don't stop what you are doing! :)

    SvarSlett