Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

onsdag 2. juli 2014

En hestehale er en hestehale er en hestehale

Du går kanskje rundt og tror at du vet det som er å vite om de viktige tingene i livet, og om de ikke så viktige tingene i livet, men plutselig blir du oppmerksom på noe som er så lite viktig og så uforståelig at du begynner å lure på om du er stokk dum også når det gjelder de viktige tingene i livet.

Kjenner du følelsen? Ikke? Heldig for deg i så fall, men jeg tror deg ikke.

For min del kom følelsen av å være helt idiot da jeg leste om bryllupet til it-jenta Olivia Palermo.

Jeg aner ikke hvorfor Olivia Palermo er kjent, men hun er innmari pen og har kjempegod smak. Jeg har aldri sett et bilde av henne der hun har på seg noe jeg ikke ville hatt. Hvis jeg hadde vært ung og tynn, that is.

Sist lørdag giftet hun seg i New York med modellkjæresten sin. Han hadde hvit dress (som med fordel kunne ha vært litt mer romslig rundt underlivet, mener nå jeg) og hun hadde langermet kashmirgenser, hvit shorts og tyllskjørt.

Jeg gjentar: Genser og shorts.

Bildene er hentet fra Google
Jeg var i New York den lørdagen. Dette sier jeg ikke fordi jeg er sur fordi jeg ikke ble invitert, nei da.

Jeg sier det bare fordi jeg vet akkurat hvor varmt det var og fordi jeg er ekstra imponert over at det er mulig å ikke se ut som en bortrent, klissete iskrem selv om man har på seg bikini og sitter under et skyggefullt tre med tre elektriske vifter rettet mot seg.

Kashmirgenser? Hvilket utenomjordisk menneske greier å se kjølig og vakker ut i kashmir???

Hun så helt smashing ut.

Men. Så var det håret. For: Håret var satt opp i "EN FREMTVUNGET HESTEHALE".

HVA FAEN ER EN FREMTVUNGET HESTEHALE?????

Something old, something blue and something new (skoene er gamle)
I hele går morges prøvde jeg å tvinge frem hestehalen min. Nå hører det med til historien at jeg hadde misforstått litt. Hodet mitt hadde byttet om fremtvunget til fremprovosert, og jeg provoserte håret både med kam, hårspray og diverse fornærmelser. Resultatet var som forventet etter en slik behandling. Jeg så ut som jeg var fångad i en fiendtlig stormvind bakfra.

Og da jeg var ferdig med å krangle med hestehalen, var jeg klissvåt av svette. Men der tenker jeg at Olivia hadde en fordel, for hun hadde helt sikkert en frisør. Som antakelig ikke bannet. Olivia ser ut som hun bare har hørt pene ord og sett pene ting i hele sitt liv.

Det synes jeg er helt greit. Vi andre kan ta oss av virkeligheten.

5 kommentarer:

 1. fant bloggen din og dette innlegget da jeg googlet "fremtvunget hestehale" for det var et ukjent femomen også for meg. uheldigvis fikk jeg ingen forklaring, fillern. er for øvrig enig i det du skriver om romslighet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror dette må være et eksempel på "lost in translation" ... :-)

   Slett
 2. ja sjansen for den er nok stor. men man kan jo lure på hva journalisten har tenkt her, og ikke minst - hva har korrekturleseren hatt i tankene ?

  jeg skal iføre meg bryllupsklær i morgen. fremtvunget hestehale står ikke på planen.

  SvarSlett