Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

søndag 13. juli 2014

Knottselfie og yoghurt naturell

I dag har vi hatt besøk av mine foreldre. Det var ren flaks, for min mor har vært så hardt angrepet av knott at hun ikke har vist seg offentlig på flere dager. Nå så hun tilnærmet normal ut.

- Se hvordan jeg så ut! sa hun og viste meg et bilde hun hadde tatt av seg selv med mobilen. Et knottselfie.

*

Hun holdt hardt i mobilen, antakelig redd for at jeg skulle rappe den og i et ondt øyeblikk spre bildet på verdensveven.

At hun tror jeg kunne gjort noe sånt er jo fryktelig, og sier noe om hva hun mener om meg. Antakelig også om hva jeg kommer til å arve. Det blir vel én av de 66 nissene hun pynter stua med til jul, tenker jeg. Den jeg er reddest for.

Måtte det uansett bli veldig lenge til.

*

- Så jeg ikke fæl ut? spurte hun.

- Nja, jeg synes du så ut som pappa, sa jeg uten å tenke på at min far satt i sofaen og gransket mitt nye kamera - og at han er fullt ut i stand til å gjøre to ting samtidig. Med andre ord fikk han med seg hva jeg sa.

Han satte ikke veldig stor pris på det.

*

Jeg løp ut på kjøkkenet for å hente te, kaffe, boller, kake, syltetøy og alt som ellers hører til når man får foreldre på besøk. Jeg var stolt av at jeg til og med hadde husket suketter. Men ikke så stolt da jeg oppdaget at jeg hadde kjøpt refill til en sukettbeholder jeg ikke har.

*

- Så hvordan går det med skilpaddeleggene dine? spurte min omsorgsfulle fader.

- Jo, takk som spør, sa jeg, de er helt fine nå som jeg har fått denne magiske kremen av legen, men så fort jeg dusjer, begynner de å klø igjen, så nå lurer jeg på om det kan være at jeg ikke er en skilpadde, men en Gremilin? Tror du det? spurte jeg og kikket intenst på ham. Han har jo tross alt vært fasiten min i svært mange år.

Det trodde han ikke.

En Gremilin før vann
En Gremilin etter vann


Min mor mente imidlertid at jeg burde smøre yoghurt på. Yoghurt naturell.

- Ikke krem fra legen, altså? spurte jeg.

Nei, da. Hun ville absolutt sverget til naturproduktet yoghurt naturell. Om jeg skulle vente til det trakk inn eller hvordan jeg skulle forholde meg til stanken glemte jeg å spørre om.

Fremfor alt glemte jeg å spørre om hun hadde prøvd det på knottrynet sitt.

1 kommentar: