Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

mandag 16. desember 2013

No more #selfie

Parisoppholdet er over for i år. Jeg tror trygt at jeg kan fastslå det, ettersom det er 16. desember og fordi vi sitter på flyplassen. Det er mye som skal gå galt hvis vi ikke kommer oss tilbake til Oslo før jul, og i romjulen har jeg andre planer. 

Jeg har vært mye alene denne ferien. Det er ikke negativt ment, for jeg liker å være alene. Men min mann har jobbet, hatt små pauser og sovet en del, og jeg unner ham nesten alt det der. 


Han jobber over alt


Han har begynt med sånne pauser som dette

Han sover bak denne grå flekken, men jeg har lovet ikke å legge ut flere bilder av at han sover, så det gjør jeg ikke på en stund

Faktisk har jeg vært usedvanlig fornøyd med ham disse dagene -jeg har slappet av, og det tror jeg han har også. Det er bare én ting som har splittet oss. Utgangspunktet var dette bildet: 


#selfie


Vi gikk en tur fra hotellet til Eiffeltårnet, og bildet ble tatt på en kjempestor, åpen plass som heter Trocadero.

Han likte ikke bildet, men sånt kan man ikke bry seg om. Det er mange bilder jeg ikke liker, men jeg har aldri nektet ham å publisere dem. Jeg nekter ham en del andre ting, men det mener jeg at ikke er relevant i denne sammenhengen (jeg ville bare ta det opp før noen andre gjør det og prøver å vrenge argumentene i sin retning). 

*

Da vi litt senere satt side om side i en slags avslappende stillhet, tok han plutselig opp bildet igjen. Han kan være nokså barnslig, og jeg er sikker på at det som kom ut av kjeften på ham var nøye planlagt.

- Jeg lurer på hva som er historien bak Trocadero, sa han.
- Jasså, sa jeg.

Han begynte å google. Det var ekstremt dårlig dekning i området, så forbindelsen til sivilisasjonen kom og gikk, men han var usedvanlig sta. Han googlet som om det sto om livet.

- Ha! Her er det! Trocadero ble bygget til verdensutstillingen i 1878.
- Jasså, sa jeg.

Han googlet videre og forsynte meg med mer kunnskap om Trocadero enn ørene mine klarte å avvise.
- Det er ganske vanlig å ta bilder akkurat der du tok bilde av oss, sa han.
- Jasså, sa jeg.

Også viste han meg dette:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar