Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

tirsdag 24. desember 2013

Plan B

Det er 24. desember og om noen timer er det julaften. Innen den tid skal følgende ha skjedd: Noen må ha flyttet snøen som ligger mellom hyttedøren og bilen og noen må ha brøytet veien fra hytta og til der snøen har vett på å måke seg selv.

...og null grader

Jeg har alltid en plan B. Kombinert med liten tålmodighet og stor nysgjerrighet, førte det til at plan B ble iverksatt allerede i går kveld. Plan A er å reise til mine foreldre og pakke opp julepresangene der, men i frykt for å snø inne, fant jeg en lang og komplisert forklaring som til slutt ble så forvirrende for de andre at de gikk med på å pakke opp et par av gavene allerede.

Den kompliserte forklaringen gikk både på fornuft og følelser, men da jeg så frykten (for at jeg skulle ha blitt gal) i min manns øyne, tonet jeg ned beskrivelsen av hvordan vi dør eller blir livstruende skadd i en fryktelig trafikkulykke på vei ned fra fjellet på såpeglatte veier.

Jeg fikk viljen min, og siden det skal være en større gave å gi enn å få, testet jeg ut det først og tvang ham til å åpne et skjærebrett i bambus, et knivsett og fire lyseblå skjorter. Det var i og for seg fint å se at han ble glad, men jeg pleier ikke juge om åpenbare ting, så jeg har ingen problemer med å innrømme at jeg ble mye gladere av å pakke opp gaven til meg, som var en diger bronsefigur av Håvard Homstvedt.

"Sleep" - helt min stil


Så tusen takk, kjære og god jul til alle. Ønsk oss lykke til på veien, plan A er i ferd med å iverksettes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar