Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

tirsdag 9. oktober 2012

Gratis penger. Garantert.

En som kaller seg Linnea er veldig ivrig etter å få meg til å forstå at det bare er å låne penger, og at jeg ikke trenger å tenke på at det må betales tilbake. Hun har dessuten akkurat sendt meg en mail med overskriften "Birgitte Frisch angående turen til Kreta".

Det kunne vært veldig greit med en tur til Kreta nå. Det må jeg si. Vi går snart inn i november og alle vet jo at europeere som bor i sydligere strøk slipper atskillig lettere unna vinteren enn det vi blekansikter her oppe gjør. Vinteren kan både være våt og kald, og etter å ha spasert en tur i lunsjen, kan jeg ikke si at jeg ser frem til at det blir enda kaldere.Så Kreta ... gjerne det, altså. Rent bortsett fra at jeg aldri har ytret et ønske om å reise til Kreta før nå og at jeg ikke aner hvem Linnea er.

*

Linnea er en veldig ivrig dame, og selv om jeg aldri har snakket med henne, tenkte jeg i alle fall at jeg skyldte henne å åpne en av mailene hun sendte meg. Overskriften var "Motta pengestøtte helt uten krav om tilbakebetaling".

Her er mailen:


Til slutt i mailen oppga Linnea en link, men den har jeg ikke tatt med her, i frykt for at en av dere som leser dette skulle rote dere bort i noe dumt. Det er ikke fordi jeg tror dere er trange i nøtta eller noe, men slikt er jo så fort gjort.

Hvem som helst kan jo forresten la seg friste av 10.000 ekstra hver måned.

*

Et annet godt menneske kan fortelle meg at jeg er utrolig nære å vinne den espressomaskinen jeg har ønsket meg så lenge. Det er bare det at jeg ikke drikker kaffe og knapt nok vet hva espresso er. Ikke røyker jeg heller, så vedkommende som anbefaler meg å kutte de usunne sigarettene og i stedet bytte dem ut med e-sigaretter, har gjort temmelig dårlig research. Jeg var ikke nok nysgjerrig på hva en e-sigarett er til å åpne mailen, men hvis e'en står for elektronisk, gleder jeg meg veldig til å se noen røyke den.

*

Det er to type tilbud som skiller seg ut; tilbud om gratis penger og svært effektive slankepiller. På et eller annet tidspunkt må jeg jo ha registrert meg på en eller annen side slik at disse optimistene har fått tak i mailadressen min, men jeg har aldri lånt penger til annet enn hus og bil, og da var det gjennom en forholdsvis stor bank. Slankepiller må jeg innrømme at jeg har brukt, men de kjøpte jeg på apoteket, og det har jeg lovet aldri å gjøre igjen.

*

I listen under finnes mange muligheter. Men jeg lurer litt på hva Peter Skobo tenkte på da han laget overskriften "Lån inntil 250.000 og få svar på dagen"? Mener han at jeg kan søke om å låne 250.000 og få svar på om jeg får innvilget søknaden samme dag, eller mener han at jeg både kan få låne masse penger og få svar på alt jeg ellers lurer på?

Den nederst mailen er imidlertid den som ser mest spennende ut: "Here best drugs (low price only now)". Den er jo fantastisk. Det MÅ jo være tidenes dophue som har funnet på teksten. Jeg ser for meg et lite bakgårdsfirma med to ansatte som koker pillene sine selv. Den ene er sjåfør og adm.dir, den andre er kokk og markedsføringssjef. En uheldig kombinasjon når man hele tiden smaker på varene.


Hvis man virkelig, virkelig vil - og ønsket er relativt normalt (hvilket betyr at et ønske om å gro vinger for eksempel ikke regnes med) - så er det innen rekkevidde uten at du trenger å selge en nyre eller et av barna. Og du trenger definitivt ikke å kontakte Erik fra Opp Finans for å bli lykkelig. Faktisk tror jeg ikke at Erik på noen måte tilbyr veien til lykke.

Med mindre du er så ensom at du blir glad hver gang du finner et brev i postkassen, selv om brevet har vindu og returadresse til et inkassofirma. I så fall får du ta kontakt, så skal jeg sette deg i forbindelse med Linnea. Hun trenger en venn, og dessuten har hun en tur til Kreta hun gjerne vil bli kvitt.


1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett