Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

torsdag 25. desember 2014

Familiejul

Jeg gikk i pluss i år. Ingen tvil om det. Gavene var voldsomme og giverne snille. På toppen av det hele fant jeg mandelen i risgrøten.


25 kroner på et Flaxlodd! Hvem vet hva det kan føre til?


Julen ble feiret hos mine foreldre, med min bror (som bare lar seg avbilde hvis han har skutt et stort dyr), min tante og min mormor. Min mormor er som vanlig den mest aktive av oss, selv om hun går med en diger bandasje på foten etter å ha løpt for å hente telefonen sin som lå på kjøkkenbenken. Den ringte ikke, men dama er ikke i stand til å ta det med ro.

Det er hyggelig å komme hjem til mamma og pappa. Eller moder'n og fader'n som jeg og min bror kaller dem når vi ikke omtaler dem som "gamlingene". Det er nisser over alt og ungene mine får den akkurat den overdosen av julestemning som gjør at de ikke krever så mye av meg.

Jeg hadde synes det var mer naturlig hvis det var grisen som hadde hadde et litt overrasket uttrykk i ansiktet


Jeg kan ikke huske at det var like mye jul i heimen da jeg var liten, men nå er jo det veldig lenge siden, så det er mer enn julen som har endret seg. Jeg har også gjort det.

Før (1969)

Etter (2014)


Jeg hadde lovet en venninne å sende et julebilde av bikkja vår, Whiskey, så etter at dyret ikke var i stand til å sitte pent ved siden av en av husets cirka 70 nisser (66 ved opptellingen i fjor) ansatte jeg min far som bikkjeholder. Det fikset verken han eller bikkja.

Etter å ha gnagd litt på nissens lue, stakk han

Første forsøk med nisse, fader'n og Whiskey

Andre forsøk med nisse, fader'n og Whiskey (og meg)

Tredje og siste forsøk med nisse, fader'n og Whiskey (og meg)


Som en nødløsning, fant vi ut at dette fikk gå:

Whisk(e)y og julenisser


Men så tok heldigvis min eldste sønn et fast grep:

God jul, Pia!


Jeg har en sønn til, men dette er det eneste bildet han ville være med på:

Brødrene har begynt å krangle om hvem som har lengst ben, men de vinner i alle fall over sin oldemor


Min tante er oftest den som foreslår at vi må ta bilder, den som må ordne mest i forkant og den som alltid er mest fotogen og den som klager mest på resultatet.

"Veeeent! Jeg må ta av meg jakken!"

Her har hun satt seg ned for å komme mer i høyde med sin mor som sitter foran, og får kjeft av storesøster (min mor) for at hun får henne (min mor) til å se kjempediger ut. Legg også merke til at min tante har skiftet. Ingen jul uten minst to antrekk.


Etter alt maset med fotografering, kom nissen.

Nissen delte ut øl til alle menn over 18. Jeg vet ikke hvem som fikk øl her (for jeg har tatt av meg brillene i frykt for at jeg kunne oppdage at jeg igjen har lagt ut et bilde av min mann, og det får jeg ikke lov til lenger). Jeg vet heller ikke hvor David kjøpte ølet. Jeg vet offisielt ingen ting og har derfor ingen skyld. I noe.
Jeg vet heller ikke hva vi ser på her, men jeg synes bikkja ser ut til å ha det ganske fint


Vi avsluttet kvelden ganske tidlig, for vi skulle kjøre 24 mil tilbake til hytta. På vei hjem, så jeg at de fleste hus er mer pyntet enn våre hjem, men det er helt ok. Vi kan jo nyte synet når vi kjører forbi. Eller eventuelt la oss forbause over hva folk orker å stelle til med.

Stopp, stopp, stopp! Jeg må ta et bilde ut av bilvinduet! ropte jeg

Og her er bildet. Av et hus på vei mellom Stathelle og Reinsjøfjell et sted.

Ha en fortsatt god jul!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar