Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

tirsdag 22. oktober 2013

Sterke virkemidler

For noen år siden kom det frem at de skikkelig lure kvinnene - de som kunne alle skjønnhetstriksene i boken og et par til - brukte hemoroidekrem under øynene. Hemoroidekrem har nemlig den effekten at den får hud til å trekke seg sammen. Sannsynligvis av lett forlegenhet, har jeg alltid tenkt, men hemoroider er jo nokså normalt og ingenting å skamme seg over.

*

Har du noen gang hatt en sånn natt at du snek deg ned til byens nattåpne apotek og smurte inn fjeset med rumpekremen mens du spurtet hjem for å rekke alt du skulle før det første møtet på jobben startet? Det viktige møtet som du bare måtte stille på og som du absolutt ikke kunne vise at natten hadde vært i overkant slitsom?Jeg vet ikke hvordan man hadde sett ut med hemoroidekrem i hele fjeset, men det kan umulig være verre enn det speilbildet som møtte meg i morges. Jeg prøver alltid å unngå å se meg selv i speilet før jeg må (vanskelig å sminke seg uten å bruke speil, for eksempel) men i morges ble jeg vettskremt av at det sto en pløsete kjerring med grå hårtuster protesterende ut fra hodet inne på MITT bad. Og det badet er ikke stort nok for oss begge, så mitt første instinkt var å lempe det stygge trollet ut.

Huden i ansiktet hennes hadde liksom gitt opp å klamre seg til benstrukturen og halsen søkte asyl nede på brystet et sted. Der brystene skulle vært, i det minste. Jøss for et syn. Jeg ble helt trist inni meg.

"Dette kommer til å skje med meg også," tenkte jeg før den grufulle sannheten dro til meg i fjeset så kinnene blafret i minutter etter. Og da kom erkjennelsen om at damen som så ut som hun hadde levd et uvanlig hardt liv i minst 60 år var meg.

*

Dette er så urettferdig. Jeg har aldri drukket, aldri røkt og jeg sover så mye jeg kan. På søndag sov jeg for eksempel i 20 timer. Jeg burde derfor vært en slags skjønnhetsdronning mandag morgen, men når jeg tenker meg om, ga utseendet mitt et visst hint om hva som ville skje allerede da.

Natten har vært tøff, men det kan ikke være hele årsaken. Jeg har tross alt fått noen timers søvn, og det finnes faktisk mennesker som er våkne i flere døgn uten å se ut som Frankensteins hjemkomne datter.

"Selv ikke Frankenstein ville elsket en som meg," slo det meg, men så kom jeg på at jeg allerede er gift og at min mann ser veldig dårlig uten linser.

Og da lå løsningen der som på et fat. Nå gjelder det bare å komme seg på jobben og ta sikringen.

2 kommentarer: