Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

fredag 29. mars 2013

- Edru på fjerde dagen

I dag vil jeg hylle Inge Olsen. Inge Olsen ble intervjuet av NRK i går, og innslaget ble sendt da Kveldsnytt hadde holdt på i åtte minutter. Det var noe med Inge Olsen som imponerte meg. Noe som festet seg.

I innslaget før, så vi den nye paven vaske og kysse føttene til 12 innsatte i et fengsel. Det var en symbolsk handling. For litt under 2000 år siden gjorde Jesus det samme med disiplene sine. Jesus ville vise at han ikke var bedre enn dem. Paven ville også vise at Gud ikke gjør forskjell på folk. Paven fikk medieoppmerksomhet verden rundt, og det Jesus gjorde, snakker vi om enda. I alle fall når det er påske, og kanskje helst på skjærtorsdag.

*

I dag er det langfredag. Det kan hende Inge Olsen føler at den er ekstra lang. Jeg håper ikke det. Jeg håper at han føler det som en seier, for hvis han holder det han sa på Kveldsnytt i går, er han edru på femte dagen.

Innslaget på Kveldsnytt var fra Tøyen kirke. Der gjør de mye bra, tror jeg. I alle fall forbinder jeg Tøyen kirke med åpnehet, smil og varme, og det må jo være fordi de har greid å formidle det de driver med via mediene, for jeg har aldri vært der.I går var kirken åpen for mennesker fra gatemiljøet. Kirkens bymisjon sto for arrangementet, og det ble servert et måltid som så så godt ut at jeg måtte spise en skive etterpå. Selv om det var sent. Jeg spiser nemlig ikke sent, i frykt for å bli feit.

*

Tanken på mine patetiske slankekurer der jeg spiser en halvkilo Dumle i smug bare fordi jeg innbiller meg at det er bare hvis noen ser at jeg spiser at jeg legger på meg, fremsto nokså pinlig sammenliknet med Inge Olsens fire dagers nykterhet.

- Påsken blir bra, for jeg skal ikke drikke mer i påsken, sa Inge Olsen.
- Klarer du det? spurte intervjueren.
- Ja, jeg må det, sa Olsen.

Heia Inge Olsen!

2 kommentarer:

 1. De er de med store problemer som som makter å ta fatt i de som er hverdagsheltene, ikke slike som du helt riktig sier - vi som fikser det meste! :)
  Takk for gøyal lesning og fortsatt god påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hverdagshelter er ordet. I går var Tøyen kirke full av dem :-)

   God påske til deg også!

   Slett