Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

lørdag 29. juni 2013

Flueflørt

Min mann spiste akkurat en flue. Eller, rettere sagt: den millimeter store flua druknet i vinglasset hans og som om ikke det var en grusom nok skjebne, ble den svelget også. Underlig nok får min kjære det til å høres ut som det er ham som er offeret her.

Har du tenkt hvordan det ville vært å være en flue? Tenk deg en vanlig dag i en mellomstor spyflues liv; Hvis den er heldig, finner den kanskje en epleskrott i veikanten den kan gnage litt på til frokost, men ingen av oss ville vel vært fornøyd med det?

Ikke har flua tak over hodet, heller, og hva skjer hvis den forviller seg inn en god og varm stue? Jo, den blir jaktet på til den dør. Den kan ikke slappe av noe sted i frykt for at en sammenbrettet avis skal komme i vill fart og knuse den flat.

Den eneste fordelen en vanlig flue har, er fasettøynene. Fasettøyne er en fordel når man skal holde utkikk etter mat og farer, men kan det være en fordel når man skal sjekke opp en annen flue? Det er nesten det vanskeligste å tenke seg.

"Så vakre fasettøyne du har!" er jo en heller dårlig sjekkereplikk. Eller kanskje ikke. Hvis man er flue. Men det må i alle fall være utfordrende å se hverandre dypt inn i øynene.

Se det for deg; To fluer nærmer seg hverandre. Rødmende. Den ene strekker forsiktig det ene benet mot den andre og den utkårede sniker sitt ben under. I flueverdenen er det ikke forskjell på å holde hender og å beinflørte. Like greit. Men så kompliserer det seg. For nå skal de se hverandre inn øynene.

Den ene løfter blikket og forventer den andres fulle oppmerksomhet. Men nei, da.

"Se meg inn i øynene!" sier frøken flue.
"Jeg gjør det," påstår han.
"Nei, det gjør du ikke! Minst 200 av øynene dine ser ikke på meg. Si meg, ser du etter noen som er penere?" spør hun anklagende.

"Men kjære, hvordan kan du tro noe sånt? Du er helt perfekt! Kroppen din er fyldig og dekket av hår, og du skimrer så deilig i grønn metallfarge. Bena dine er lange og jeg elsker at du ikke vokser dem, og sist, men ikke minst - de har fremdeles rester etter den kuruka du spiste av til middag. Du er perfekt for meg!" sier mr. Casanova.

Og hun smelter. Selvsagt.

Menn som har pene øyne og ordet i sin makt vinner alltid.

Øynene er sjelens speil
(forskning.no)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar