Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

onsdag 14. august 2013

Homser og Heiberg

Kjære Gerhard Heiberg,

Jeg kjenner ikke deg, og du kjenner ikke meg. Tilgi derfor at jeg skriver til deg i full åpenhet når jeg nå har tenkt å gi deg et velment råd, eller en mindre irettesettelse.

Du husker nok ikke dette, men jeg så deg en gang på flyplassen i Madrid (eller så kan det ha vært Barcelona) og da oppførte du deg akkurat sånn som jeg synes det er så flaut når folk oppfører seg; du sto midt i rommet og snakket høyt inn i en mobil.

Dette er ikke så mange år siden, så det å vise frem for hele verden at du hadde mobil, var utdatert for en liten generasjon allerede, og det var ikke engang smart å gjøre midt på 90-tallet.

Men - hadde du holdt deg til å leke stor kar i Spania, hadde jeg ikke giddet å bruke tid på deg. Nå er du i midlertid i et litt annet ... skal vi si ballgame? ... så nå blir du nødt til å skjerpe deg. For nasjonens skyld. For menneskene. I verden, faktisk.

Her er det du er sitert på i Dagbladet:

- Det er nok helt riktig, vi har det i OL-charteret og også i city host-kontrakten vi har med alle arrangørbyer, at det ikke skal finne sted noen form for diskriminering når det gjelder rase, politikk eller religion. Det kommer vi til å stå veldig sterkt på. Verken vertslandet eller utøvere skal demonstrere i noen retning under lekene.

- Så hva vil du i så fall si til utøvere som planlegger å markere for eksempel homostandpunktet sitt med en regnbue-pin på klærne?

- Da vil jeg si: Glem det! Dere er her for å konkurrere i idretten deres, ikke for å drive noen politisk markering under OL. Gjør det gjerne i hjemlandet deres, både før og etter OL, men ikke mens lekene i Sotsji pågår, sier Heiberg til Dagbladet.

ER DU BLITT SENIL? HAR DU FÅTT ET DRYPP? Eller er du bare så kjærlighetsløs og opptatt av at de store fortsatt skal kaste til deg kirsebær? 

HØR HER:

Menneskerettigheter er ikke politikk. Nei, de er ikke det. Menneskerettigheter er noe alle mennesker, uansett hvilket land de bor i skal ha rett på. Det ligger liksom i ordet, det, Heiberg.

Derfor har alle vi som er så heldige å ha disse rettighetene en plikt til å kjempe for at andre som ikke har dem får de samme rettighetene som vi har. De som er i en posisjon som du er, har en ekstra plikt. DU har en ekstra plikt.

Servilitet - eller feighet - gjør menn små. Ikke gjør deg selv mindre enn du er. Ikke gjør skam på landet ditt. 

Det å kreve sin menneskerett er ikke å demonstrere.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar