Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

torsdag 1. november 2012

Sak 1: To minutters skamrødme

I går la Canal Digital et blått bilde med en tekst over Nyhetskanalen. De som satt og så på TV ble altså plutselig avbrutt med en plakat fra Canal Digital i stedet for å få lov til å se på nyhetene.

Hvis du slo på Nyhetskanalen i går, fikk du opp dette bildet

Sånn får man ikke lov til å gjøre. En hvilken som helst førskolelærer ville tatt en alvorsprat med en unge som ødela en annens tegning, og dette er nemlig akkurat det; Hærverk.

Hærverk på et høyt plan. Et plan som koster penger, omdømme og respekt.

*

Da TV2 intervjuet en representant for Canal Digital sa han at han ikke visst hvordan dette kunne skje. TV2s kommunikasjonssjef tvilte sterkt på det, men sa også at han var bekymret for at de ikke hadde bedre kontroll på hva de gjorde.

Jeg tror ikke at Canal Digital har kommet borti en feil knapp. Jeg tror heller ikke at ledelsen i selskapet har gitt beskjed om at en tekniker skal komme borti den knappen, men ledelsen går ikke på noen måte fri i denne saken.

Ansvaret for at Nyhetskanalen gikk i blått i et par timer var noens, og denne noen har trodd at det var helt greit.

Det er Canal Digitals ledelse som har ansvaret for selskapets kultur. De har åpenbart ikke formidlet til sine ansatte at dette er en strid som skal foregå på skikkelige vilkår, de har formidlet at det er greit å bruke feige knep. De har gått foran med et elendig eksempel.

Jeg håper de bruker minst to minutters stillhet i neste ledermøte til å skamme seg til de rødmer.

*

De har latt det gå ut informasjon fra selskapet som villeder kundene til å tro at det er TV2 som er vrange, de har omdefinert ordet "valgfrihet" og de gidder ikke engang unnskylde når de blir tatt med buksene nede for å ha ødelagt andres arbeid.

Canal Digital skriver: "... vi imøtekommer TV2s viktigste krav samtidig som vi opprettholder løftet om valgfrihet overfor våre kunder. ..."

*

Kjære Canal Digital,

Hvordan kan det da ha seg at jeg ikke får Nyhetskanalen etter 23. november? For selv om TV2 skulle si nei til dette tilbudet, lover dere meg likevel valgfrihet, og jeg velger TV2s kanaler.

Så enkelt ser jeg det.

Birgitte

PS Jeg har ikke funnet NOEN informasjon på deres sider som gir meg en forklaring på dette. Og jeg ser frem til en unnskyldning og en forklaring på at dere oppfører dere som ramp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar