Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

onsdag 9. januar 2013

Kjære Lano

Kjære Lano,

Dette er heder. Ikke galle. Så hvis du (jeg vil gjerne være dus, for du er den eldste vennen jeg har) på et tidspunkt mener at jeg kritiserer deg eller henger deg ut, oppfordrer jeg deg til å være litt raus mot meg. Vårt vennskap tatt i betraktning.

Jeg mener at du er uovertruffen som såpe. Du er ikke bare en god såpe som gjør det du skal; altså gjøre rent og lukte akkurat så diskret at du ikke ødelegger for parfymen min, du har også evnen til å fornye deg og til å ha appell til brede lag av befolkningen.

Den siste reklamekampanjen din, for eksempel, snakker jo både til små barn, foreldregenerasjonen og til besteforeldre i alle aldre. De søte, små rapperne som synger "vask de henda, vask, vask de henda" må man jo være laget av stein - eller ren galle - for å ikke smile av.

Nå har du gått tilbake til gammel design på pakken også. Det viser etter min mening at du er stolt av fortiden din og at du er hel ved. Eller såpe, om du vil.

Når vi først har denne praten ... gidder du å bruke en bindestrek mellom Unicef og partner?


Slagordet ditt "For såre ender og hender" som ble lansert i 1960 står seg også i dag, selv om mange av oss bare bruker deg når vi vasker hender.

Veldig retro


Men du.

Du er nødt til å gjøre noe med papiret såpen er pakket inn i. Det papiret trenger vel ikke være det samme som ble brukt i 1960, vel? Det klistrer seg til såpen hver fordømte gang man skal åpne en pakke, visste du det?

Jeg tror ikke du vet det, ser du, for da hadde du gjort noe med det. For hør her:

Det å åpne en ny såpe, er såpass arbeidskrevende og irriterende at man bruker den forrige såperesten til the bitter end. Jeg har hørt om familier der det har utviklet seg en ren, men usunn konkurranse i å være den som slipper å åpne den neste såpen.

Ikke bare må man (som såpepakkeåpner) ta ansvar for å kaste plasten og papiret man skreller av - i tillegg til den siste såperesten som på det tidspunktet er så liten at den må skrapes av det underlaget den ligger på - men man må også stå i flere minutter å pille av papirrestene som har limt seg inn i såpen.

Siden 90 prosent av åpning av såpepakker skjer om morgenen når alle har det travelt, kan du jo tenke deg at det skaper en viss dårlig stemning. Dette skader imaget ditt som en trivelig venn av familier.

#ilandsproblem, men dog


Det er mulig at dette med papirrester på såpestykket bare gjelder såpe som har ligget en stund på lager, og at Lilleborgs testpanel for Lano ikke har opplevd dette problemet når du kommer rett fra fabrikken, men vi som bruker deg flere ganger om dagen og som har gjort det i flere år, kan logge timesvis av papirpilling med dertil hørende såperester under neglene.

Fordelen for deg og bunnlinjen hos Lilleborg, er naturligvis at hvis dere gjør noe med dette problemet, så vil dere selge mer såpe. Da vil man ikke grue seg til såpeutpakkingsprosessen, og man vil sannsynligvis kaste den forrige såpen mens den enda lar seg plukke opp i én sammenhengende del.

Så gidder du å gjøre noe med dette, tror du? Det hadde vært kjempefint, altså.

Vennlig hilsen
din venn,
Birgitte

4 kommentarer:

 1. Saken er sendt til kvalitetsansvarlig i Lilleborg :-D

  SvarSlett
 2. Kjære Birgitte.
  Jeg setter veldig pris på konstruktiv kritikk fra mine trofaste venner. Mitt mål er at håndvask skal være en trivelig prosess for hele familien – fra start til mål! At papiret sitter fast er helt klart ikke slik det skal være og du har helt rett i at de som kan gjøre noe med dette ikke er klar over at det er slik. Jeg skal sporenstreks melde fra til vår Utviklingsavdeling og til fabrikken slik at vi kan få løst dette!

  Vennlig hilsen
  din venn,
  Lano

  v/ Christine Steiro, Kvalitetssjef Lilleborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er så takknemlig :-)

   Sosiale medier, altså. I love it. Hvordan klarte vi oss uten?

   Ha en fortreffelig dag!

   Birgitte

   Slett