Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

lørdag 12. januar 2013

Utklasset

En type som kaller seg Marcus Evans mailer meg jevnlig. Via sekretæren sin, tror jeg kanskje. Jeg er veldig kresen på hvem jeg mailer med, så som oftest har jeg bare slettet mailen fra dem. Men den siste åpnet jeg. Det var en invitasjon. Marcus vil alltid ha meg til å møte ham på konferanser rundt om i verden. Frekke faen. Jeg har aldri oppmuntret ham.

Jeg gadd ikke lese alt. Hvis jeg skal være helt ærlig, gadd jeg ikke lese noe. Men jeg fikk med meg at han gjerne ville at jeg skulle møte ham i Alexandria, Virginia. I USA, altså. Og dit er det jo veldig langt.

*

Jeg har flere ganger tenkt på at hvis han er så fordømt ivrig på å møte meg, så burde han tilbudt seg å komme til Oslo, men det kan jo hende han ikke liker kulde.

Marcus og jeg har aldri møtt hverandre. Ikke så vidt jeg vet, i alle fall. Det er dessuten alltid han som mailer meg. Jeg har hittil aldri svart.

Nå har han fått ny sekretær, og med det tror jeg Marcus og mitt forhold er over. Jeg kan ikke fordra henne. En skikkelig megge, er hun.

Hun ser sikkert omtrent sånn ut. Temmelig teit, eller hva?

Her er mailen jeg fikk fra henne:


Legg merke til hva hun kaller meg.

BIGLET!

Er hun dyslektiker, kan det tilgis, men med tanke på den feilfrie teksten under, tror jeg hun vet godt hva hun gjør.

Jeg visste ikke helt nøyaktig hva "Biglet" betydde. Men Internett er jo til for å brukes, så jeg googlet det.

*

Jeg fant tre definisjoner:

1 The bigoted and/or racist children of racists and bigots.
Eg. The reactionary preacher and his wife had a herd of little biglets to help spread the hate.


2 Piglet from winnie the pooh was dope, but a biglet ain't the same shit. A biglet is a mofo with a fat ass and a limited vocabulary. When u decide to talk to that fuck face, and he gives you that blank, "i'm a stupid fuck animal" stare, you KNOW you gots a Biglet.
Eg. We was talking to big ben, and he was being all up in our faces and talking shit bout our ages and our reputation. That biglet better watch himself on the boat, yo.

3 A cat that is very small but very fat. Preferably black and white.
Eg. "That's the cutest cat I've ever seen! What's its name?"
"Biglet."


*

Miss Moya mener altså at jeg enten er en liten rasist, en obsternasig ukjent størrelse eller en feit katt.

Hersketeknikkene hennes er like ufordragelige som de er lette å gjennomskue. Og til dere som fremdeles bruker noe så gammeldags som hersketeknikker; vi snakker om dere bak ryggen deres. Bare så dere vet det. Snart outer vi dere med navn på nettet også. Det har jo jeg forresten allerede gjort.

*

Frøken Moya, hør på meg.

(Her brukte jeg to hersketeknikker selv. Det er så vanskelig å unngå! Først kalte jeg henne "frøken" - og da antyder jeg at hun ikke har greid å finne noen å gifte seg med.

Lite teit, da. Av henne altså. Selv har jeg for eksempel klart det to ganger. Deretter sa jeg "hør på meg". Det var ment å være en nokså nedlatende replikk. Litt sånn "lille venn, du er trang i nøtta, men jeg er klok og villig til å hjelpe deg".)

*

Så. Frøken Moya, hør på meg.

Du kan ha Marcus for deg selv. Jeg vet ikke hva han har fortalt deg, men Marcus og jeg har aldri møtt hverandre, og sannsynligheten for at han bruker meg for å få deg sjalu, er stor.

Det er imidlertid én ting jeg må ta opp med deg; Når du blir litt eldre, vil skjønne at det grepet du tok da du latet som du ikke husket navnet mitt, bare var latterlig. Jeg kan tenke meg at du trodde jeg skulle bli ordentlig lei meg, men tenk - det ble jeg ikke.

Neste gang du vil ødelegge konkurransen, foreslår jeg derfor at du for det første blir litt mer elegant i måten du gjør det på (se noen gamle episoder av Dynasitiet der Alexis er med) og for det andre at du gjør det mot noen som bryr seg.

Vennlig hilsen
Mrs. Frisch

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar