Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

fredag 27. september 2013

Baller

Det er ikke mye som stresser denne familien, men vi er vare for bikkjas humør. I dag var det ille med vår 11 kilo tunge Whiskey. Det var piping og nervøse rykninger, og etter å ha truet ham med kastrering uten hell, gikk min mann ut med ham.

Vi regnet med at det enten var kjønnsdrift eller magetrøbbel som var den underliggende årsaken til uroen, og det viste seg å stemme. Begge diagnosene var riktige, og det er grunn til å tro at den ene påvirket den andre, i alle fall var magen usedvanlig utfordrende.

*

Etter ti minutter kom de tilbake. Da de gikk, bar tospannet preg av at en hund hadde en mann i bånd, nå hadde mennesket heldigvis tatt styringen.

- Tror du faen ikke at han bæsjet seg selv på leggen! ropte min mann da han kom trekkende på dyret. Det bar rett inn på badet. Bikkja så egentlig ganske fornøyd ut helt til han skjønte hvor det bar.

- HVOR ER HUNDESJAMPOEN! ropte min mann. Jeg ba yngstemann hente sjampoen fra badet sitt: Det normale åstedet for hundevask.

*

Etter lang tids dusjing kom det et hyl. Det var litt vanskelig å avgjøre hvem som skrek, så jeg ventet til jeg tydelig hørte skrik nummer to. Min sønn fikk bare med seg det siste hylet, og i motsetning til meg som lå tvikrokete og lo (fordi jeg trodde det var min mann som hylte som en liten jente) agerte min sønn umiddelbart.

Han rev opp badedøren, og jeg hørte ham sette sin far grundig på plass: - Hva GJØR du med ham?

Min mann forklarte hva han gjorde, og jeg hørte noen brakk seg. Min mann kan være nokså fargerik i beskrivelsene, men denne gangen forsto jeg at det gikk mest i brunt.

Min sønn kom ut av badet. Litt blek, men fremdeles kampklar, skulle det vise seg. Det kom et nytt hyl. Denne gangen var jeg 99 prosent sikker på at det ikke var bikkja, men min sønn løp tilbake:

- HVA ER DET DU GJØR MED HAM?!!!?

- JEG SPYLER HAM PÅ BALLENE! ropte min mann tilbake. Det mente min sønn at var et overgrep, og det ga han uttrykk for i forholdsvis høye ordelag.

Vasking av hannhunders understell ble diskutert noen minutter før min mann trumfet: - Hvordan vasker du dine? Jeg kan jo ikke bare spyle ham på magen!

*

Ingen av mine to barn har arvet min generøse åpenhet når det gjelder ting andre regner som private eller pinlige. De blir til hoderystende moralske 90-åringer med floss og monokkel når de møter på historier om bier og blomster eller ting som på noen måte kan relateres til slikt. Denne gangen var det hannhundballer. Slikt skal vi visstnok ikke snakke om.

Derfor kom 15-åringen tilbake etter å ha stengt badedøren grundig etter seg. Han fikk øye på sin mor som lå fnisende under et ullteppe, snudde seg mot badet i det det kom et nytt hyl og sukket "Jeezzzzeez".

*

Ha en velsignet helg, og ikke drit dere ut.

Nyvasket hund fotografert fra sofaen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar