Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

søndag 29. september 2013

Whiskey pluss Pepsi er sant

Høstferie, gitt! Vi innledet med en reinsdyrmiddag, noe som er passende siden hytta ligger på Reinsjøfjell. Bikkja fikk rester, og det var harmoni i fjellheimen.

No ser eg atter slike fjell og dalar (Aasmund Olavsson Vinje)

Dagen etter våknet jeg klokken 11 med lett panikk, for jeg har en ambisjon om en aktiv fjellferie, og som kjent er dagene korte på denne tiden av året.

*

Vi har ikke vært på hytta siden april, så da jeg entret dusjen greide jeg å skru på feil dusjhode. Iskaldt fjellvann ble høytrykkspylt rett i hodet mitt. En fin start, om enn litt sjokkartet, men den bidro til målet mitt om å sette fart.

Snart var bikkja og jeg ute i den svært så friske luften. Det må ha vært rundt null. Jeg liker ikke temperaturer under 15, så at vi i det hele tatt har hytte på fjellet, er jo litt underlig. Hovedgrunnen til mitt dårlige forhold til lave temperaturer er selvsagt at jeg ikke liker å fryse. Ingen liker det.

Den andre grunnen er at jeg har ører på størrelse med en babyelefant. De er rett og slett solide kuldegroper, og når den kalde luften først har seget inn, kjennes det ut som øreverk. "Hva med lue?" spør du kanskje. I så fall ser jeg uforstående på deg og lurer på om du vet hvem du snakker til.

*

Plutselig tverrstanset bikkja. Han hadde fått los. Og litt lenger fremme så jeg en mann med en liten brun hund i bånd. Jeg hørte at den knurret, men så også at halen gikk som et 17.-maiflagg. "Hormoner," slo det meg. Rart hvordan kvinner forstår hverandre på tvers av raser.

Den lille tispa med "LØPETID" skrevet i hele den rynkete panna og min lille hannhund som oste "STORMKÅT", møttes midt på en grusvei i 850 meters høyde.

Hannhunden Whiskey og tispa Pepsi kunne vært en match made in heaven hvis han ikke hadde vært så dum og slukt et halvt reinsdyr kvelden før. For det er én ting som er sterkere enn kjønnsdriften.

Felles for begge er at det er godt med en dusj etterpå.

Ikke bland deg inn i sexlivet mitt, bitch

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar