Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

Har utsikt, søker innsikt (fotograf: H. Frisch)

lørdag 28. september 2013

Fisk i hengende snøre

Man skulle jo tro at en fisk i et snøre som ble pint ved å tas så vidt opp og ned av vannet gjentatte ganger ikke hadde det så bra, men jeg mente oppriktig at jeg hadde et spennende liv der jeg hang. Fiskeren - som jeg kunne skimte over båtripa - virket som en hyggelig fyr, men jeg synes jo kanskje at han kunne bestemt seg for hva forholdet vårt skulle være.

Akkurat i det jeg begynte å lure på om han gjorde dette bare for å ha det gøy og at det aldri kom til å ta slutt, fikk jeg et slag i hodet. Du tror kanskje at det var fiskeren som slo, men nei. Det var min mann som vekket meg med en albue, og jeg sto opp.

Jeg hadde altså bare drømt, men jeg kunne ikke være sikker på at han hadde tenkt å fortsette med å danse drømmeversjonen sin av Staurday Night Fever, derfor tenkte jeg at jeg var tryggere i stua.

*

Jeg skal avstå fra å tolke drømmen min. Jeg er ikke engang sikker på at den kan eller bør tolkes. Selvsagt er det underbevisstheten min som får fritt spillerom mens hjernen min går på sparebluss, men det trenger ikke være noe annet som har satt i gang fiske-historien enn at det var usedvanlig mange mat-bilder på Facebook i går.

La du merke til det du også? Det var supper, forretter, skalldyrbord og viltmat så langt øyet rakk. Det er ikke noe problem å være på slanker'n på slike kvelder. Jeg blir mett bare jeg tar opp iPhonen.

*

Jeg gikk ikke og la meg igjen. Delvis fordi drømmen var for sterk. Jeg var litt usikker på om jeg kom til å bli trukket opp av vannet (noe som merkelig nok virket som det mest forlokkende alternativet) bli sluppet av kroken (det er absolutt ikke noe 50 shades of grey over dette) eller bli spist, og jeg visste ikke om jeg ville finne det ut.

Dessuten er det en nydelig morgen og de andre sover. Det eneste problemet er bikkja. Han skjønner ikke at det er helg og svinser rundt meg og ber om å få en luftetur.

Himmelen over Majorstua cirka klokken 6.30

Han kommer til å bli skuffet. Det er to grader ute og enda ganske mørkt. Jeg går ikke ut så tidlig en lørdag.

*

Det kan derfor hende jeg må vekke Travolta som ligger og roterer inne på soverommet, men han skal få sove litt til. Om noen timer står han på startstreken for å løpe Oslos bratteste, og jeg vil ikke ha skylden for å ha ødelagt oppladningen hans.

Lykke til, honey

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar